Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Ar 80 Baltijas rallijkrosa sportistiem atklāta Latvijas Lietuvas RX čempionāta sezona

Ar 80 Baltijas rallijkrosa sportistiem atklāta Latvijas Lietuvas RX čempionāta sezona
Foto: Raimonds Volonts

Svētdien Biķerniekos ar 80 dalībniekiem uz starta tika atklāta Latvijas Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezona. Tas bija gana, lai būtu aizraujošas cīņas visās klasēs!

Viskuplāk tika pārstāvēta BMW 3000 klase, kurā piedalījās 24 dalībnieki, starp kuriem divi no Lietuvas. Sīvas cīņas, līdzīga tehnika, kur visu izšķīra meistarība.

Biķernieku trase ir leģendām apvīta – pietiekami ātra, kur apdzīt nav vienkārši. Šajā trasē ir visi elementi, ko var vēlēties. Trīs tramplīni un ļoti daudz ātras sekcijas, āķīgi pagriezieni, kur uzvar meistarīgākais.

Latvijas autosportam ir nākotne - Yaris klasē uz starta kopā izgāja 20 jaunie braucējie. Bērni un jaunieši, kam acis mirdz - ārpus trases draugi, bet trasē – skarbas cīņas.

Jānis Bergs, sacensību organizators: ''Esmu gandarīts, ka izdevies radīt autosportā seriālu, ko sportisti un skatītāji atzīst – kompakta dienaskārtība. Mēs redzam, ka arvien vairāk bērni un jaunieši izvēlas tieši rallijkrosu – mazākajiem pilotiem nav pat 10 gadi. Pakāpeniski audzinām jaunos censoņus. Iespējams, ar kādu no viņiem reiz leposimies, jo būs pasaulslaveni.”

Leonards Patriks Lepsis, Super 2000 klases braucējs: ''Šis posms ir noslēdzies fantastiski, izcīnīta uzvara Super 2000 klasē, pašam negaidīti – ieraugot laika kontroles laikus – es pats biju pārsteigts. Noturēju savu tempu, neizsakāmi priecīgs, jo tiku līdz finālam un pirmo reizi uzvara rallijkrosā”.

Kristaps Kronbergs, BMW 3000 klases braucējs: “Stabila diena, labs temps, jau tagad gaidu sacensības Jēkabpilī. džokerī braucu, kad man teica – klausīju un ļāvos. Mašīna bija fantastiska – mēs abi bijām ļoti labā tandēmā, protams, arī spoteri, mehāniķi un visa komanda.

Nākamais sacensību posms 19.maijā, Jēkabpilī, trasē “Baroni”.

Rezultāti pa klasēm pirmajā posmā:
Yaris 1300: 1. Kristo Muru; 2. Ričards Laukšteins
Yaris 1000: 1. Kemius Sulinskas; 2. Magnuss Baumanis; 3. Roberts Purmalis
Lada RX: 1. Andris Krastiņš; 2. Rolands Bružāns; 3. Klāvs Nikolovskis
Xtreme: 1. Teet Vare; 2. Rihards Dainis; 3. Jānis Baumanis
SUPER 1600: 1. Valdas Mikužis; 2. Albert Ako Kokk; 3. Modris Žentiņš
SUPER 2000: 1. Leonards Patriks Lepsis; 2. Ivo Gabrāns; 3. Mantas Sidabras
BMW RX 3000: 1. Kristaps Kronbergs; 2. Adrians Apsītis; 3. Dailis Jansons
SUPERCAR: 1. Mārcis Martinovs; 2. Ivars Joelis; 3. Raini Roomets

Visi rezultāti ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Anda Podziņa


, 2024-05-07 08:30, pirms 2 nedēļām
Milzīgs paldies organizatoriem par tv tiešraidi visas dienas garumā! Bija forši!
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.