Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Spānis Martins uzvar "MotoGP" piektajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Spānis Martins uzvar "MotoGP" piektajā posmā
Horhe Martins. Foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

LETA--AFP. Spāņu motosportists Horhe Martins palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, svētdien Lemānā izcīnot uzvaru pasaules motošosejas čempionāta Francijas "Grand Prix".

Spānis ("Prima Pramac"), kurš sestdien uzvarēja sprintā, visā sacensību gaitā cīnījās ar Itālijas motosportistu Frančesko Banjaju ("Ducati Lenovo"), bet beigās spānis Marks Markess ("Gresini") panāca un apdzina Banjaju. Markess Martinam piekāpās 0,446 sekundes, par 0,139 sekundēm apsteidzot Banjaju.

Ceturtais finišēja Enea Bastianīni ("Ducati Lenovo"), piektais - Maveriks Vinjaless ("Aprilia"), sestais - Fabio di Džannantonio ("Pertamina Enduro VR46"), septītais - Franko Morbidelli ("Prima Pramac"), astotais - Breds Binders ("Red Bull KTM"), devītais - Aleiss Espargaro ("Aprilia") un desmitais - Alekss Markess ("Gresini").

Pēc pieciem posmiem kopvērtējuma līderis ar 129 punktiem ir Martins, otrais ar 91 punktu ir Banjaja, bet pa 89 punktiem ir M.Markesam un Bastianīni.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēts 21 sacensību posms.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.

Izmantotie resursi:
LETA