Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvartararo notic "Yamaha" nākotnei un pagarina līgumu uz vēl diviem gadiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvartararo notic "Yamaha" nākotnei un pagarina līgumu uz vēl diviem gadiem
Fabio Kvartararo. Foto: Yamaha Racing

Par spīti "Yamaha" motociklu nespējai šobrīd konkurēt cīņā par uzvarām, Fabio Kvartararo pagarinājis līgumu ar rūpnīcas komandu uz vēl divām sezonām.

2021. gada "MotoGP" čempionam pašreizējais līgums ar "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas komandu ir līdz šī gada beigām, bet tagad franču motosportists to pagarinājis līdz 2026. gadam.

Kvartararo "MotoGP" klasē debitēja 2019. gadā "Yamaha" satelītvienībā "Petronas Sepang Racing Team", jau pirmajā sezonā izcīnot septiņus pjedestālus. 2020. gadā izdevās uzvarēt trīs posmos, bet 2021. gadā francūzis nomainīja Valentino Rosi "Yamaha" rūpnīcas komandā, ar uzvarām piecos posmos uzreiz kļūstot par čempionu. 2022. gadā sekoja trīs uzvaras un otrā vieta kopvērtējumā.

Kopš tā laika "Yamaha" motocikli vairs nav tik konkurētspējīgi, sacensībās dominējot "Ducati" un arvien spēcīgākām kļūstot KTM un "Aprilia" komandām. Pērn Kvartararo tikai trīs reizes kāpa uz pjedestāla un palika desmitais kopvērtējumā, bet šogad, pēc pirmajiem diviem posmiem ierindojas 11. pozīcijā.

Ņemot vērā sniegumu pagājušajās divās sezonās, šogad "Yamaha" būs atvēlēts vairāk laika testiem nekā konkurentiem, tāpat ļauts brīvi uzlabot motoru, kas varētu nest augļus 2025. gada "MotoGP" čempionātā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 23:14, pirms 2 mēnešiem
Vispār jau viņš ir francūzis!

     [+] [-]

, 2024-04-06 09:16, pirms 2 mēnešiem
SPĀŅU motobraucējs - var just cik ļoti Grīna kungs orientējas šajā sporta veidā...

     [+] [-]

, 2024-04-08 13:34, pirms 2 mēnešiem
Aprilia piedāvāja 4 miljonus, Yamaha 12it, tas ir viens no iemesliem + tas, ka šobrīd Yamahā briest pārmaiņas, attīstīties var bez robežām (bez maz), un runā, ka esot gatavs testam nevis rindas jaunais motors, bet gan V4 tipa motors no Yamaha iestrādēm un tehnoloģijām + bijušā Ferrari motoru meistara idejām gatavs produkts.

Pēdējos testos lietus esot izjaucis šos plānus. Jāseko ar interesi.