Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

''Hewlett Packard'' paziņoja, ka tā pievienosies ''Ferrari'' kā tās jaunais titulsponsors, pārdēvējot oficiālo komandu par ''Scuderia Ferrari HP''. Tiek ziņots, ka līgums esot noslēgts uz vairākiem gadiem.

Atpazīstamais ''Hewlett Packard'' logo būs redzams uz ''Ferrari'' formulas un pilotu kombinezoniem jau nākamajā posmā Maiami, kur ''Ferrari'' komanda tērpsies gaiši zilā krāsā. Nosaukuma zīmola darījums attieksies arī uz ''Ferrari'' F1 akadēmiju un esporta programmām.

“Abi zīmoli ir balstīti uz bagātu vēsturi, kas ir izturējusi laika pārbaudi. Pateicoties šai unikālajai sadarbībai, mums ir arī iespēja sasniegt jaunas auditorijas, veicināt biznesa izaugsmi un radīt ilgstošu ietekmi uz mūsu kopīgajiem klientiem un kopienām. Kopā mēs izmantosim sacīkšu globālo posmu, lai paātrinātu ilgtspējīgas inovācijas. Tā kā tehnoloģija, veiktspēja un izcila meistarība veicina nākotni, HP un ''Ferrari'' partnerattiecības ir dabiski piemērotas,” saka HP izpilddirektors Enrike Loress.

''Hewlett Packard'' vārds jau ir pārstāvēts F1 ''Mercedes'' kompānijā, bet komandas partneris ''Hewlett Packard Enterprise'', kas koncentrējas uz mākoņdatošanas un tīkla risinājumiem, ir cits uzņēmums nekā uz patērētājiem orientētais HP. Abas HP nodaļas 2015. gadā tika sadalītas divās atsevišķās vienībās.

Paralēli HP apgādās komandu arī ar jaunākās paaudzes datoriem, printeriem un konferences iekārtām un tehnoloģijām.

Pēc neoficiālas informācijas HP sponsorēšanas apjoms ir aptuveni divas trešdaļas no gada budžeta griestu summas. Atsaucoties uz F1 žurnālista Bukstona teiktā, šis ir darījums, kura vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...