Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sainss saņem sodu un zaudē ceturto vietu Maiami GP

Sainss saņem sodu un zaudē ceturto vietu Maiami GP
Karloss Sainss un Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Karloss Sainss pēc Maiami GP finiša saņēmis sodu par sadursmi ar Oskaru Piastri, kā rezultātā zaudējis izcīnīto ceturto vietu. Tikmēr Kevins Magnusens pēc kārtējo soda punktu saņemšanas nonācis pavisam tuvu aizliegumam piedalīties vienā posmā.

"McLaren" pilots Piastri sākotnēji bija pacēlies uz otro pozīciju, bet pēc pitstopiem zaudēja pozīcijas un ilgu laiku cīnījās ar Sainsu par ceturto vietu. Vienā no epizodēm Piastri agresīvi aizstāvējās no sāncenša uzbrukuma, liekot "Ferrari" pārstāvim nedaudz izbraukt no trases. Tiesneši nekādu pārkāpumu nesaskatīja. Sainss par to bija noskaities un vēl vairāk vēlējās pacelties augstāk. Apdzīšanas laikā viņa spēkrats izslīdēja, ar aizmugurējo labo riteni salaužot konkurenta priekšējo antispārnu.

Tiesneši secināja, ka Sainss bremzējis pārāk vēlu, bet viņam trasē atstāts pietiekami daudz vietas, kā rezultātā ir vainojams sadursmes izraisīšanā. Ņemot gan vērā vainu mīkstinošus apstākļus, spānim piešķīra tikai piecu sekunžu sodu un vienu soda punktu. Tas viņu Maiami GP rezultātos sportistu atmeta no ceturtās uz piekto vietu. Pozīciju augstāk pacēlies "Red Bull" pilots Serhio Peress. Piastri pēc sadursmes bija jābrauc boksos un punktus viņš neizcīnīja.

Tikmēr par sadursmi ar Loganu Sardžentu 28. aplī divus soda punktus saņēmis Kevins Magnusens. Izraisot sāncenša ietriekšanos barjerā, trasē devās drošības mašīna, kas radīja labvēlīgu situāciju Lando Norisam, dodot iespēju "McLaren" pilotam īstajā brīdī veikt pitstopu un vēlāk izcīnīt pirmo uzvaru karjerā. Par sadursmi "Haas" pilotam divi soda punkti. Savukārt pirms tam sprintā Magnusens bija ticis pie trim soda punktiem. Līdz ar to šobrīd viņam jau desmit soda punkti 12 mēnešu periodā - vēl divi un sekos aizliegums piedalīties nākamajā F1 posmā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


, 2024-05-06 17:49, pirms 2 nedēļām
Par ko? Stulbā maFIA
, 2024-05-06 20:11, pirms 2 nedēļām
Ko tieši Sainzs izdarīja nepareizi? Ieturēja savu līniju, noturējās trasē. Tā Piastri problēma, ka uzrgieza virsū, vēl pie tam aizmugurējam ritenim.

Līdzīgi tad sacīkstes sākumā kad Piastri aizsargājās, ja tad Sainzs iebrauktu viņā Piastri ar saņemtu sodu?
, 2024-05-06 21:34, pirms 2 nedēļām
FIA ar vai bez Masī, tur ir bardaks, Piastri, kurš izstūma Sainzu un Sainzs izvairījās, neatdeva vietu, lai gan pēc F1 noteikumiem, tas bija jāizdara. Kad Sainzs principā izdarīja to pašu, taču Piastri neparāva malā, salauza spārnu un Sainzam sods pilnīgs sviests.

FIA sevi turpina demonstrēt, kā haotisku iestādi, kura regulāri pārkāpj pati savus noteikumus.
, 2024-05-06 23:22, pirms 2 nedēļām
Magnusenam pēc sprinta vispār vajadzēja licenzi atņemt
Foto: f1.com
2

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.