Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Labas komandas atrod veidus, kā saņemties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čukste: "Labas komandas atrod veidus, kā saņemties"
Kārlis Čukste vārtu priekšā. Foto: LHF

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātu turpinās sestdienas pusdienlaikā, kad pretiniekos gaida viena no galvenajām pretendentēm uz zeltu Zviedrija. Aizsargs Kārlis Čukste sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāstīja par brīvdienā paveikto un sakāvē pret Vāciju iegūtajām mācībām.

Latvijas hokejisti iepriekšējā spēlē cieta sagrāvi pret Vāciju (1:8), kas pirms tam ar 1:6 piekāpās latviešu nākamajai pretiniecei Zviedrijai.

"Hokeju spēlē diezgan vienkārši – ir jāuzvar divcīņas. Jābūt ātriem, jābut noskaņotiem uz spēli. Tas mums pietrūka, un no tā sākās visas pārējās stratēģiskās kļūdas. Centāmies savākt spēli, bet negāja, tad nesanāca vēl vairāk, kaut kur vēl nepaveicās. Un tā spēle aizmuka no mums," stāstīja Kārlis Čukste.

Latvija pēc pirmās trešdaļas bija iedzinējos ar 0:2, bet spēles vidū vācieši bija iemetuši jau sešas ripas. "Labas komandas atrod veidus, kā saņemties. Mums tas iepriekšējā spēlē nesanāca. Tāds ir hokejs. Ne visas spēles mums sanāks. Bet vajag pierādīt, ka mēs cīnāmies, un ar lielu cīņassparu mēs varam uzvarēt," pauda 26 gadus vecais Čukste, kurš šodienas treniņā ieņēma vietu pirmajā aizsargu pārī blakus Jānim Jakam.

"Atpūtāmies un izanalizējām, ko vajag. Esam gatavi turpināt," par brīvdienu teica Čukste. Viņš vidēji uz ledus pavadījis 17:18 minūtes un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu. "Bija brīvais laiks. Katrs to izmantoja, kā gribēja. Es ar komandas personālu pabraukāju pa apkārtni, kur esmu bijis arī iepriekš, pastaigāju pa veikaliem, sazvanīju visus, ko vajadzēja. Un tagad gatavojos spēlei."

Bronzas pasaules čempionātā Latvijai bija labākais mazākums, kamēr šogad ar 73,3% neitralizāciju Latvija ir ceturtā no beigām. "Jābloķē metieni, jācīnās," teica Čukste, piebilstot: "Nevajag pelnīt noraidījumus. Mēs par daudz noraidāmies." Latvija ar 57 soda minūtēm ir turnīra nedisciplinētākā komanda.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-17 22:53, pirms 2 nedēļām
Labas komandas...