Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Komuls: "Pēc šādas spēles nav baigā prieka par vārtiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Komuls: "Pēc šādas spēles nav baigā prieka par vārtiem"
Markuss Komuls. Foto: LHF

26 gadus vecais debitants Markuss Komuls trešdien guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātā, taču Latvijas izlasei tie bija vienīgie sakāvē pret Vāciju – 1:8. Aizsargs atzina, ka prieka tādēļ nav, un norādīja, ka nepieciešams uzlabot komunikāciju laukumā.

"Pēc šādas spēles nav baigā prieka. Tā jau forši, ka iemetu, bet gribējās labāku spēli. Kā ir, tā ir – jāgatavojas un jāuzvar nākamā spēle," pēc nepatīkamā iznākuma pauda Markuss Komuls. Viņš izcēlās 58 sekundes līdz otrās trešdaļas beigām. Tobrīd vācieši Kristera Gudļevska un Elvja Merzļikina sargātajos vārtos bija iemetuši jau septiņas ripas.

"Viņiem sanāca diezgan ātri iemest pirmos vārtus. Tad uzlika uz mums spiedienu, izveidoja pretuzbrukumus, un iekrita goli. Izanalizēsim, un jāiet tālāk," pauda talsenieks. "Vajadzēja laukumā vairāk runāt, īpaši, kad viņi forčekā lika spiedienu virsū. Vajadzēja no zonas iziet tīrāk, un tad būtu mazāk brīžu, kad mūs iespiež zonā."

Latvijas izlasei tā bija ceturtā spēle piecās dienās, kamēr vācieši laukumā devās pēc brīvdienas. Komuls piekrita, ka tas spēlējis lomu, vienlaikus atzīstot – tas nav attaisnojums tik lielam zaudējumam.

"Viņi salīdzinoši ātri griezās atpakaļ viduszonā. Vienmēr, kad bija iespēja, kad dabūja ripu, lidoja uz priekšu. Mums kā aizsargiem vajadzēja turēt labāku atstatumu pret viņu uzbrucējiem," teica Komuls, kurš bija uz ledus, kad Vācija guva vienus vārtus, tādējādi spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. "Bija problēmas ar spēlētāju sadalīšanu pretuzbrukumos. Visiem jābūt uz vienas lapas, visiem jāspēlē kopā, un cerams, ka tad būs labāk."

Komuls uz ledus pavadīja 15:40 minūtes, kas bija viņa ilgākais spēles laiks pasaules čempionātā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem. Aizsargs pauda, ka ģērbtuvēs sarunas nav norisinājušās augstos toņos. Katrā pārtraukumā uzstādīts mērķis uzvarēt nākamo trešdaļu, bet Latvijai tas nebija pa spēkam.

Nākamā spēle gaida sestdien pret Zviedriju. "Jāatpūšas, jāparūpējas par ķermeņiem, un tad jāuzvar nākamā spēle. Ja uzvaram, tad jau izskatās cerīgi," teica Komuls.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-16 12:45, pirms 2 nedēļām
Man arī nebūtu.

     [+] [-]

, 2024-05-16 13:14, pirms 2 nedēļām
Ja komanda nenospēlē pret vadošajām izlasēm par 120 %, un Vācija ar savu sastāvu un noskaņojumu šai spēlei bija tāda, tad tādu sagrāvi piedzīvot Latvijas izlasei ir dabiski. Pagājušajā gadā tā bija pret Kanādu, šogad domāju, ka būs vēl pret Zviedriju 🙁

  +1 [+] [-]

, 2024-05-16 13:16, pirms 2 nedēļām
Bet ja ar komandu notiks kādas neticamas pārvērtības un pienācīgi saņemsies, tad mačos ar Slovākiju un ASV var mēģināt aizķerties, un viss kas var beigās vēl iznākt 😏

     [+] [-]

, 2024-05-16 14:24, pirms 2 nedēļām
Tur nav par ko priecāties, aizsardzība kā reiz bija katastrofa.

     [+] [-]

, 2024-05-16 16:46, pirms 2 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Tur nav par ko priecāties, aizsardzība kā reiz bija katastrofa.
Nevar vainot tikai aizsardzību. Pret komandām, kas nokomplektētas ar augstas klases spēlētājiem, jācenšas arī pašiem ilgāk pieturēt ripu. Ja paši ripu nespēj ilgāk pieturēt, tad uzbrukums veļas pēc uzbrukuma, un sagrāve neizbēgama. Vakar tas tika pieredzēts (plus vēl daži pretuzbrukumi, kurus gan tiešām nogulēja aizsargi).