Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Lielākā uzvara 22 gados un latviešu karātavu humors: Vācijas preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lielākā uzvara 22 gados un latviešu karātavu humors: Vācijas preses reakcija
Latviešu līdzjūtējs 2024. gada 15. maijā Ostravā. Foto: Lukasz Sobala/imago/Scanpix

Cik pamanīts dzimtenē ir Vācijas hokejistu panākums? Politikā pirmā ziņa trešdienas vakarā bija atentāts pret Slovākijas premjerministru, savukārt sporta tēmās ripas un nūjas meistarus varēja sameklēt otrajā vietā aiz futbola valstsvienības kandidātiem.

Sportschau: DEB komanda sakauj Latviju

https://www.sportschau.de/eishockey...

“Vācijas hokeja valstsvienība pēc divām sāpīgām neveiksmēm pasaules čempionātā sekmīgi pārslēdza skaitītāju pret Latviju un izcīnīja uzvaru ar lielāko pārsvaru 22 gadu laikā.

Pēc diviem 1-6 zaudējumiem pret titula pretendentēm ASV un Zviedriju, pasaules vicečempione trešdien apspēlēja pērngada trešās vietas ieguvēju Latviju ar 8-1 (2-0, 5-1, 1-0). Tā kļuva par visu laiku pārliecinošāko uzvaru pret latviešiem. Vairāk vārtu izdevās iemest 2002. gadā, kad vācieši ar 9-2 apspēlēja Japānu.

Dominiks Kahuns (6.), Kajs Vismans (19.), Leo Pfederls (21.), Pārkers Tomijs (23.), Džons Džeisons Peterka (26., 36.), Marks Mihaeliss (31.) un Niko Šturms (45.) guva vārtus Harolda Kreisa trenētās valstsvienības labā. Latviešu labā vienīgos vārtus 40. minūtē iemeta Markuss Komuls.

“Protams, biju sarūgtināts ar sniegumu iepriekšējās spēlēs,” NHL uzbrucējs Peterka teica sarunā ar Magenta Sport. “Šodien spēlējām kā komanda.” Bufalo “Sabres” spēlētājs pērn tika nosaukts par Pasaules kausa labāko uzbrucēju.

Harolda Kreisa komanda pret Latviju aizvadīja līdz šim labāko spēli un var atļauties paklupt kādā no trīs atlikušajām grupu turnīra spēlēm.

Apmēram 1000 vācu faniem Ostravā bija iemesls svinībām. Markusa Komula vārti radīja tikai īsu prieka mirkli 4000 latviešu atbalstītāju. Pēdējā trešdaļā pēc rūgtās mācības viņi nodemonstrēja karātavu humoru un sarīkoja tribīnēs vilni.

Kicker.de: DEB komanda pēc 8-1 uzvaras pār Latviju uzņem kursu uz ceturtdaļfinālu

https://www.kicker.de/deutschland-g...

“Koncentrēšanās un spēlētāju entuziasms 8-1 uzvarā pār Latviju palīdzēja Vācijai atgriezties uz ceturtdaļfināla takas pēc diviem 1-6 zaudējumiem pret ASV un Zviedriju.

Harolds Kreiss svarīgajā spēlē pret latviešiem atkal varēja paļauties uz pilnu sastāvu – laukumā atgriezās Niko Šturms un Makss Šūbers. Abi guva savainojumus atklāšanas spēlē pret Slovākiju (6-4). Filips Grubauers trešo reizi četrās spēlēs stājās Vācijas vārtos.

Galvenais treneris veica izmaiņas spēlētāju virknējumos. Peterka nonāca vienā maiņā ar kreisās malas uzbrucēju Lukasu Raihelu un Vojcehu Stahovjaku. Dominiks Kahuns pārgāja no centra uzbrucēja posteņa uz malu, spēlējot kopā ar Frederiku Tifelsu un Niko Šturmu.

DEB komanda sāka spēli ļoti enerģiski, sagādājot latviešiem problēmas ar ātrumu un forčekingu. Vācijas vicečempions Kristers Gudļevskis no Brēmerhāfenes spēja atvairīt bijušā komandas biedra Lukasa Kalbles metienu, taču Kahuns ar atlēkušo ripu izvirzīja vāciešus vadībā. Nākamā labā iespēja septītajā minūtē bija Stahovjakam.

Abas komandas pirmās trešdaļas beigās pirmo reizi spēlēja skaitliskajā mazākumā. Vācieši palika sausā, bet Kajam Vismanam pietika ar 19 sekundēm, lai viņa komanda divdesmitminūti pabeigtu ar 2-0 pārsvaru. Berlīnes aizsargs radīja īsu apjukumu Latvijaas aizsardzībā un 19. minūtē raidīja ripu vārtu labajā stūrī.

Valstsvienība izšķīra spēli jau otrās trešdaļas sākumā. Pfēderls 48. sekundē raidīja ripu caur Gudļevska kājsargiem pēc izgājiena trīs-pret-divi. Divdesmit trešajā minūtē Pārkera Tuomi vārti nosūtīja Brēmerhāfenes vārtsargu uz rezervistu solu. Vārtos stājās NHL vārtsargs Elvis Merzļikins, taču Vāciju tas neapturēja.”

Bild: Vācija noslauka Latviju no ledus

https://www.bild.de/sport/mehr-spor...

“Hooray, mēs atkal uzvaram! Pēc divām 1-6 sakāvēm pret ASV un Zviedriju mūsu puiši atgriezās uz panākumu ceļa. Latvija tika noslaucīta no ledus, 8-1.

Pēc vārtu festivāla durvis uz ceturtdaļfinālu stāv plati vaļā. Vācijai vēl jāspēlē pret Kazahstānu (piektdien), Poliju (sestdien) un Franciju (otrdien). Ar divām uzvarām vajadzētu pietikt.

Pirms spēles “Bild” satika Latvijas ledus hokeja leģendu Herbertu Vasiļjevu (47). Bijušais uzbrucējs un komandas kapteinis pārstāvēja valsti 11 pasaules čempionātos, spēlēja Krēfeldē un Ostravā pārstāv Latvijas televīziju.

“Izredzes ir 50-50,” izteicās Vasiļjevs. “Spēle būs spraiga, sagaidu papildlaiku. Vācija, iespējams, ir mentāli nosēdusies pēc zaudējumiem.” Par laimi, viņam nebija taisnība.”

Spox.com: Vācija pret Latviju, 8-2, vēsturiska uzvara pasaules čempionātā (virsrakstā nepareizs, rakstā pareizs rezultāts)

https://www.spox.com/de/sport/eisho...

“Pasaules vicečempioniem pēc divām sakāvēm izdevās sekmīgs restarts. Niko Šturms atgriezās laukumā un kopā ar komandas biedriem meta iekšā. Vācijas fani svinēja panākumu, skanot Petera Šillinga superhitam “Major Tom”.

Harolda Kreisa trenētā valstsvienība 8-1 uzvarā pret Latviju parādīja kvalitātes, ar kurām pērn nopelnīja sudraba medaļu. “Nevarēja būt vēl labāk,” teica NHL uzbrucējs Šturms, kurš izlaida iepriekšējās spēles ceļgala savainojuma dēļ.

Galvenais treneris komandai ceturtdien apsolīja brīvdienu. “Stabili nospēlējām visas 60 minūtes. Esmu priecīgs. Atpūtas diena var nākt par labu.””

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 23:52, pirms 3 nedēļām
vācieši arī pērn bija tabulā labāki par Latviju. kāpēc domāt, ka viņi ir poļi?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-16 00:45, pirms 3 nedēļām
nu vienai spēlei mūsu džeku izpildījumāir jābūt labai! Ja gribam vēl aizķerties 1/4 finālā, tad var pietikt arī ar uzvaru pamatlaikā pār Slovākiju, bet reālāk ja dabūjam 4-5 punktus atlikušajās 3 spēlēs.

     [+] [-]

, 2024-05-16 05:28, pirms 2 nedēļām
Tur pat zirgam jāsmejas. Vācu prese pazemo. Latvijas izlases treneris taisnojās, ka vāju komandu nav pasaules hokeja čempionātā, bet paši slīd zemāk. Ja Latvijas izlase sāk spēlēt franču līmenī, tad par 1/4 nav ko sapņot.

  -3 [+] [-]

, 2024-05-16 08:11, pirms 2 nedēļām
Cobra2 rakstīja: Tur pat zirgam jāsmejas. Vācu prese pazemo. Latvijas izlases treneris taisnojās, ka vāju komandu nav pasaules hokeja čempionātā, bet paši slīd zemāk. Ja Latvijas izlase sāk spēlēt franču līmenī, tad par 1/4 nav ko sapņot.
kas vainas franču hokejam? puse no pasaules hokejistiem runā franču valodā.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-16 08:45, pirms 2 nedēļām
sandza rakstīja: nu vienai spēlei mūsu džeku izpildījumāir jābūt labai! Ja gribam vēl aizķerties 1/4 finālā, tad var pietikt arī ar uzvaru pamatlaikā pār Slovākiju, bet reālāk ja dabūjam 4-5 punktus atlikušajās 3 spēlēs.
Sapņot ,protams.nevienam nav aizliegts.Tikai ar to matemātiku ir tā kā ir,jo pat tīrā uzvara pret slovākiem vēl neko nedos,ja ņemam vērā tādu aspektu,ka Vācija,ASV un un Zviedrija poļu ,franču un kazahu nabagiem nezaudēs NEVIENU punktu,bet slovākiem atlicis tikai vēl pieveikt frančus un jau būs 11 punkti.Mums,uzvarot slovākus,tikai 10 Tātad jāņem vēl jeņķi jeb zviedriTā kā jau rakstīju,liksim šai komandai svētu mieru,lai nospēlē atlikušās trīs spēles un puikas dodās pelnītā atpūtā,lai pēc tam var sākt gatavoties nākošai sezonai.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-16 09:26, pirms 2 nedēļām
...Vasiļjevs leģenda!!!!!...tad kas ir Ozolinš,Irbe,Balderis...

     [+] [-]

, 2024-05-16 16:11, pirms 2 nedēļām
cesinieks777 rakstīja: ...Vasiļjevs leģenda!!!!!...tad kas ir Ozolinš,Irbe,Balderis...
Vācijā viņš ir atpazīstams, tas arī viss. Ko tie vācieši vairāk sajēdz. Vēl smieklīga likās viņa prognozē pirms spēles. Eksperts atradies. Zaudējums bija viegli prognozējams, protams ne ar tādu rezultātu. Pēc trim sīvām uzvarām bez atpūtas.