Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dārziņš: "Ločmelis iedos savai maiņai papildus enerģiju"

Dārziņš: "Ločmelis iedos savai maiņai papildus enerģiju"
Miks Indrašis un Dans Ločmelis. Foto: IIHF

Šovakar pasaules čempionāta trešo spēli aizvadīs Latvijas hokejisti, kas pulksten 17:20 spēkosies pret Kazahstānu. Lauris Dārziņš pauda cerību, ka Dana Ločmeļa ienākšana sastāvā dos komandai papildus enerģiju, un norādīja, ka nav vērts vilkt paralēles ar pirms gada izcīnīto uzvaru ar 7:0.

Dans Ločmelis pirmās divas spēles izlaida junioru izlasē nopelnītās diskvalifikācijas dēļ. Šodien treniņā pirms spēles viņš slidoja virknējumā kopā ar Rihardu Bukartu un Miku Indraši. Trijnieks kopā spēlēja arī pirms gada, Latvijai izcīnot vēsturiskās bronzas medaļas.

"Cerams, ka viņi atkal uzķers ķīmiju, kas pēc pagājušā gada medaļu spēlēm nolikta plauktiņā. Gaidām no viņiem gan enerģiju, gan produktivitāti," teica Lauris Dārziņš. "Uzskatām, ka kaut kāds nogurums komandai ir sakrājies, un Dans pienesīs enerģiju, iedos maiņai papildus enerģiju."

Ločmelis arī ieņēma vietu Latvijas otrajā vairākuma brigādē, aizstājot Eduardu Tralmaku. "Kazahstānas mazākums atšķiras no Polijas un Francijas. Dans ir pierādījis, ka spēj spēlēt vairākuma pozīcijās. Gudrs spēlētājs, kurš spēj adaptēties. Var spēlēt gan one timer pusē, gan nospēlēt ar nūju uz āru, arī bampera pozīcijā," centra uzbrucēja daudzpusību atzīmēja Dārziņš. "Viņš mainījās ar Tralmaku, kurš joprojām ir aptverē. Skatīsimies, kā spēle mainīsies."

"Ir tendences. Pārāk neizplūdīšu, bet viņu trijnieks aizsargājas rombā, līdz ar to mēs varētu mēģināt veidot pārsvaru vārtu priekšā divi pret vienu. Daugava, atrodoties tuvu vārtiem, pierādījis, ka prot atrisināt situācijas," par pirmā vairākuma virknējuma plānu stāstīja Dārziņš. Treniņā daudz ripa tika nogādāta pie Kaspara Daugaviņa, kurš no kreisā stūra meklēja spēlētāju vārtu priekšā vai pie tālā staba.

Dārziņš prognozēja, ka Kazahstānas vārtus sargās Andrejs Šutovs. "Esam paskatījušies, no kurām pozīcijām viņš ielaiž visvairāk, kur un kādos augstumos ripa ir šķērsojusi līniju. Mūsdienās tas viss ir pieejams. Sniegsim džekiem informāciju par vārtsargu tendencēm – kā viņi spēlē viens pret vienu, kā pārvietojas mazākumā."

"Mēs nevelkam paralēles ar iepriekšējo spēli," par pirms gada izcīnīto uzvaru ar 7:0 teica Dārziņš. "Šajā līmenī, lai uzvarētu, ir jāspēlē labi. Pret norvēģiem viena spēle beidzās 0:0, pēc tam – 8:0. Tas nenozīmē, ka kļuvām astoņas reizes labāka komanda – mēs vienkārši aizvadījām labu spēli. Pagājušajā gadā aizvadījām labu spēli pret Kazahstānu. Noteikti nav tā, ka uz papīra esam astoņas reizes labāki par viņiem un gaidām, ka rezultāts atnāks pats. Jāaizvada laba spēle. Kazahstāna ir izdarījusi secinājumus un pamainījusi, kā spēlē, salīdzinot ar pagājušo gadu."

Kā Kazahstānas izlases līderus Dārziņš izcēla Ņikitu Mihaili un Romānu Starčenko, kura pieredze izceļas vairākumā. "Tāpēc būsim disciplinēti un mēģināsim turēties ārpus noraidīto soliņa," aicināja Dārziņš.

Pasaules čempionāts Latvijas valstsvienību sagaidījis ar smagu kalendāru – trīs spēles četrās dienās, un rīt gaida jau nākamais mačs. Ar ko jārēķinās šādos apstākļos? "Jo īpaši smagi tas ir, kad sāk tikšķēt bioloģiskais pulkstenis – sportistiem pēc 30. Mums ir pieredzējuši spēlētāji, un tas pat ir labāk, ka spēles temps krīt. Pieredzējušajiem būs vairāk vietas un vairāk laika, un varam to izmantot," teica Dārziņš.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns
39

Latvijas izlase nākamajā pasaules čempionātā spēlēs Stokholmas grupā

Svētdien noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts hokejā, kas norisinājās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Nākamo turnīru uzņems Zviedrija un Dānija, un šodien IIHF apstiprinājusi, ka Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā.
Kevins Fiala. Foto: IIHF
1

2024. gada PČ vērtīgākā spēlētāja balva ceļo pie vicečempiona Fialas

Par 2024. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju pēc svētdien notikušās finālspēles tika atzīts vicečempiones Šveices uzbrucējs Kevins Fiala.
Mirklis pēc Davida Pastrņāka vārtu guvuma. Foto: Andrea Branca/Justpictures.ch/Imago Images/Scanpix
40

Pastrņāks ienaglo uzvaras ripu, čehi sarūpē valstij pāris brīvdienas

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi mājiniece Čehija, finālspēlē ar 2:0 pieveicot Šveices valstsvienību, kurai šajā gadsimtā trešais zaudējums trijos finālos.