Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Gavars pēc PČ debijas: "Gandrīz vai likās, ka spēlēju futbolu, nevis hokeju"

Rolands Eliņš

Gavars pēc PČ debijas: "Gandrīz vai likās, ka spēlēju futbolu, nevis hokeju"
Fēlikss Gavars spēlē pret Poliju. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases jaunais hokejists Fēlikss Gavars, kurš kopš 2022. gada spēlē NCAA "St. Lawrence University" komandā, vakardien aizvadīja savu pirmo spēli pasaules čempionātā, palīdzot Latvijai ar 5:4 smagā mačā pieveikt elites jaunpienācēju Poliju. Pēc šī rīta izlases brīvā treniņa Gavars sarunā ar portālu Sportacentrs.com raksturoja savas sajūtas PČ debijā, uzslavēja gan Latvijas, gan Polijas izlašu līdzjutēju radīto atmosfēru Ostravas arēnā un izteica gandarījumu par pozitīvo atmosfēru valstsvienības kolektīvā.

Šodienas treniņā uz ledus biji vienīgais no tiem, kas vakar devās laukumā. Kā tur bija - pārējiem teica, lai atpūšas, bet tev, ka vajadzētu iet trenēties?
Nē, nē (smejas). Visiem jau vaicāja, vai nevēlas paslidot. Vakardien mēs beigās pārgājām uz spēli trīs maiņās, tad man tik daudz nemaz nebija jāspēlē, un šorīt gribējās vairāk ripu sajust.

Tev spēle pret Poliju bija debija pasaules čempionātā. Vai bija īpašas sajūtas vai tomēr tāpat spēle kā jau spēle?
Nu, sajūtas, protams, bija lieliskas. Pasaules čempionāts ir īpaša lieta, bija daudz skatītāju, gan no Polijas, gan no Latvijas. Gandrīz vai likās, ka spēlēju futbolu, nevis hokeju.

Kā tev no hokejista pozīcijām? Interesantāk ir tad, kad divas līdzjutēju grupas tribīnēs izcīna savu cīņu vai kad visa arēna pilna tikai ar Latvijas līdzjutējiem?
Tam īpaši nepievēršu uzmanību. Bija gan nedaudz smieklīgi, ka gan poļiem, gan latviešiem tie saukļi gāja vienā ritmā, tad izklausījās, ka viņi visi kopā strādā, lai abas komandas reizē uzmundrinātu.

Nezinu, vai spēles gaitā pamanīji un/vai saprati, bet otrajā un trešajā periodā poliski tika skandēts "Vēl vienus! Vēl vienus!". Tas droši vien tas sauklis, ko pirms spēles biji iztēlojies kā tādu, ko Polijas līdzjutējiem būtu vajadzība izmantot.
Nav gan, protams. Mēs laikam bijām nedaudz pārsteigti, bet treneris jau bija teicis - šajā turnīrā vāju komandu nav. Un Polija parādīja patiešām labu spēli.

Kādas bija sajūtas par pirmās spēles rezultātu? Varbūt ne uzreiz tās pirmās emocijas, bet vēlāk vakarā un šorīt no rīta. Proti, uzvara gūta, bet punkti tikai divi no trim iespējamajiem.
Lai vai kā mums tajā spēlē gāja, divi punkti tomēr ir divi punkti. Čempionāts ir sākts ar uzvaru, tā ka jāiet tik uz priekšu un jākaplē tālāk.

Šodien jau nākamā spēle pret Franciju - vai komandā tika runāts, ka kaut ko vajag pamainīt no vakardienas mača?
Runājām par to, ka nevajag iet divcīņā ar domu, ka ripa jau iegūta. Ripa vispirms jāizcīna, un tad var domāt tālāk, un tad arī viss būs kārtībā. Pēc pārbaudes spēles pret norvēģiem treneris tā arī izteicās, ka, ja mēs visu laukumā darām pareizi, tad mums ir pa spēkam pretiniekus atstāt vispār bez variantiem.

Kādas tev personīgās sajūtas izlasē? Esi debitanta statusā, bet nu to pašu var teikt par vēl septiņiem spēlētājiem - vairāk nekā ceturto daļu komandas. Tad jau ar iekļaušanos kolektīvā arī vienkāršāk, ne?
Jā, protams, viss ir patīkami. Ar visiem draudzīgi runājamies, un arī tie, kuri ir vecāki un pieredzējušāki, ar atvērtām rokām sagaida un palīdz iejusties komandā, tā ka ļoti labas emocijas. Bet es no savas pieredzes varu teikt, ka tā jau ir bijis visās Latvijas izlasēs, kurās esmu spēlējis - gan U18, gan U20 komandās. Varbūt tas latviešiem raksturīgi, ka mēs izlasēs cenšamies turēties kopā. Mūsu laikam ir tik maz, ka visi cits citu zinām un iestājāmies cits par citu.

Noslēguma jautājumu atļaušos ar tādu vieglāku piesitienu, tā ka varbūt neuztver maksimāli nopietni, bet - pret kuru komandu šajā PČ vēlētos gūt vārtus? Skaidrs, ka visi vēlas iemest katrā mačā, bet, ja tev būtu vieni vārti, tad pret kuru komandu būtu vislabāk?
Tā īsti vienalga (smejas). Bet, ja reiz prasi, tad atbildēšu, ka gribētos to paveikt vissvarīgākajā mačā. Vēl nezinu, kura spēle mums izvērtīsies par vissvarīgāko, bet gribētos tajā. Dans Ločmelis pirms gada savu pirmo PČ ripu iemeta ceturtdaļfinālā pret Zviedriju. Man iebildumu pret līdzīgu scenāriju nebūtu (smejas).

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 14:03, pirms 3 nedēļām
Andersonam un Elvim biļetes uz mājām jau uzsauktas?

     [+] [-]

, 2024-05-12 15:42, pirms 3 nedēļām
Kubls rakstīja: Andersonam un Elvim biļetes uz mājām jau uzsauktas?
Neuztraucies Elvis vel daudz šajā turnīra spēles un daudz izvilks!
Klauni var riet tālāk!

     [+] [-]

, 2024-05-12 15:59, pirms 3 nedēļām
Andersonam? Andersons tak vispār nav izlasē šogad! Tu pa priekšu painteresējies un tad komentē😆

     [+] [-]

, 2024-05-12 16:08, pirms 3 nedēļām
Kubls rakstīja: Andersonam un Elvim biļetes uz mājām jau uzsauktas?
..Merzļikins ''Prizmā'' palikšot pa 3.vārtsargu.

     [+] [-]

, 2024-05-12 16:08, pirms 3 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Neuztraucies Elvis vel daudz šajā turnīra spēles un daudz izvilks!
Klauni var riet tālāk!
...ha-ha dienas anekdote