Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Tukumā notiks labdarības hokeja spēle starp Latvijas sporta slavenībām un HK "Rotas/Meliorceltnieks"

Patriks Plaudis
Patriks Plaudis

Tukumā notiks labdarības hokeja spēle starp Latvijas sporta slavenībām un HK "Rotas/Meliorceltnieks"
Fotogrāfija no iepriekšējā gada labdarības spēles
Foto: Rotas Meiorceltnieks/Tukuma Balss

Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 17.00 Tukuma ledus hallē notiks labdarības hokeja spēle, kurā vietējā komanda "Rotas/Meliorceltnieks" krustos nūjas ar Latvijas hokeja draugu komandu ar sastāvā iekļautiem bijušajiem Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, citu sporta veidu pārstāvjiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem. Spēles mērķis ir vākt līdzekļus jaunā tukumnieka Rodrigo rehabilitācijai. Ieeja spēlē būs par ziedojumiem.

Rodrigo 18. aprīlī palika divi gadiņi. Zēns ir dzimis pirms laika ar uzstādītu diagnozi- bērnu cerebrālā trieka tetraparēze, kas nozīmē, ka viņam ir smagi kustību traucējumi rokām un kājām. Puisēns ikdienā dzīvo ar mammu, bet daudz laika pavada kopā ar omi, opi un tanti Santu. Viņam ļoti patīk dzīvnieki, it īpaši kaķi un suņi. Rodrigo veselības uzlabošanai apmeklē ļoti daudz nodarbību un terapiju, kā audiologopēdu, kanis terapiju (suņu terapija), aba terapiju, montesori nodarbības, baseinu, ergoterapeitu, fizioterapeitu. Lai apmeklētu visas šīs procedūras, puisēns kopā ar mammu gandrīz katru dienu braukā uz Talsiem, Rīgu un Jūrmalu, kā arī nodarbības notiek Tukumā. Rodrigo un viņa mammas sapnis ir delfīnu terapija, kas ir viena no efektīvākajām terapijām bērniem ar cerebrālo trieku un autismu. Visu ikdienā apmeklēto terapiju un nodarbību apmeklēšana prasa lielus līdzekļus, bet delfīnu terapijai finansējuma šobrīd nepietiek. Aptuvenās šādas terapijas izmaksas uz 15 dienām ir 7000 Eiro. Jāpiebilst, ka mazo Rodrigo, mamma audzina viena, kura nenogurstot rūpējas par dēlu, lai katru dienu mazajam puisēnam padarītu gaišāku un sniegtu pēc iespējas labāku, kvalitatīvāku veselības uzlabošanu.

Līdzīgi kā citus gadus vācot līdzekļus citiem bērniņiem, arī šoreiz Entuziastu hokeja līgas (EHL) komandas "Rotas/Meliorceltnieks" hokejistiem pretī stāsies pašmāju slavenību komanda, kurā spēlēs sabiedrībā atpazīstami sportisti, mūziķi, TV personības un sabiedriskie darboņi.

Latvijas hokeja draugu komandā ir iekļauti bijušie Latvijas valstsvienības hokejisti Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs un Rodrigo Laviņš, kā arī hokejists Elvis Kaimiņš. Tāpat šo komandu pārstāvēs skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, bobslejisti Jānis Ozols, Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis, Emīls Cipulis, Krists Lindenblats, Edgars Nemme, motosporta pārstāvji Kristers Serģis un Reinis Nitišs, TV personības Armands Simsons un Reinis Ošenieks, mūziķi Dināra Rudāne un Kurts Fridrihsons, spēkavīrs Dainis Zāģeris u.c.

Visi spēlē savāktie līdzekļi tiks novirzīti Rodrigo rehabilitācijai. Tāpat Rodrigo var atbalstīt pārskaitot naudiņu uz zemāk norādīto kontu.

BIEDRĪBAS “DŽŪKSTEI”
KONTA NUMURS : LV94HABA0551039118425
AR NORĀDI : RODRIGO VESELĪBAS UZLABOŠANAI

Resurss:
https://www.tukumabalss.lv/index.ph...