Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Austrumi triumfē 1/4 finālu pirmajās spēlēs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Austrumi triumfē 1/4 finālu pirmajās spēlēs
"FBK Baloži", foto: FBK Baloži

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles un visos četros mačos uzvarēja komandas, kas regulāro sezonu aizvadīja Austrumu grupā. Pagaidām gan vēl pāragri izdarīt spriedumu, vai šī apakšgrupa bijusi ievērojami spēcīgāka.

“Līgatne” izlaiž pārsvaru, taču sāk ar uzvaru

Ar uzvaru aizraujošā mačā izslēgšanas spēļu turnīru iesāka “Līgatne”, kas vien par mata tiesu iekļuva play-off turnīrā, aiz borta atstājot konkurentus no Inčukalna. Tas gan viņiem netraucēja pirmajā spēlē ar rezultātu 9:8 pieveikt “Vārme” komandu, kas kļuva par pretējās apakšgrupas uzvarētājiem. Laukuma saimnieki jau pirmajā periodā iekrāja trīs vārtu pārsvaru un šķietami drošo rezultātu spēja turēt līdz pat 46. minūtei, kad pretuzbrukumā ielaida vārtus vairākumā un pārsvars saruka līdz 7:6. Vairākumu gan ar precīzu metienu no vārtu priekšas laukuma saimnieki prata realizēt, taču tas vēl nedeva uzvaru, jo viesi panāca 8:8. Uzreiz pēc astotajiem ielaistajiem vārtiem gan mājinieku spēlējošais treneris Oskars Balodis devīto reizi raidīja bumbiņu konkurentu vārtos un tie izrādījās uzvaru nesošie. Mājiniekiem neviens florbolists neizcēlās ar vairāk par diviem rezultativitātes punktiem ,bet izceļams ir Renāra Grāvīša vārtu guvums, jo šis florbolists nopelnīja pirmo punktu Latvijas čempionātā pēc desmit gadu pārtraukuma. Tikmēr viesiem Ingmārs Lapčinskis ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm bija rezultatīvākais, bet Svens Lapčinskis, izdarot divas piespēles, sasniedzis 200 gūto punktu robežu šajā līmenī.

Višņakovam 400 punkti, rēzekniešiem uzvara mājās

Aizvadījuši neizteiksmīgu regulārās sezonas noslēgumu, ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru savās mājās sākuši “Rēzekne/BTA” florbolisti, kas līdzvērtīgā spēlē trešajā periodā spēja tikt galā ar NND/SynotTip, tiekot pie panākuma ar 10:7. Pirmais periods noslēdzās ar 2:2 neizšķirtu, bet neilgi pirms otrā perioda beigām katra no komandām bija guvusi pa pieciem vārtiem. Tad vairākumā Jānis Višs vadībā izvirzīja mājiniekus, kuri pārsvaru no rokām vairs neizlaida, piecas minūtes pirms mača beigām panākot jau 9:5. Gūstot trīs vārtus, Maksims Terehovs sasniedzis simts gūto vārtu robežu šajā līmenī, kamēr Markam Višņakovam, kuram divas piespēles, izdevies kļūt par 10. florbolistu līgas vēsturē, kurš sasniedzis 400 gūto punktu robežu. Izceļams arī Vadims Nikiforovs, kurš Latvijas čempionāta apritē atgriezās pēc četru gadu prombūtnes, jau pirmajā spēlē tiekot pie rezultativitātes punkta. Zaudētājiem ar trim vārtiem izcēlās Romualds Paulovičs, bet rezultatīvākais bija spēlējošais treneris Aivis Barkovskis, kuram divi vārti un trīs piespēles.

Arī Aizkraukle uzvar “rietumniekus”

Vēl vienā pārī pirmais duelis tika izspēlēts Tērvetē, kur vietējā komanda jau pirmajā periodā nonāca 1:3 iedzinējos, bet spēles vidū atradās 1:4 pozīcijās pret “Aizkraukle/Koknese”. Otrā perioda turpinājumā divreiz realizējot skaitlisko vairākumu, deficītu izdevās sadeldēt līdz minimumam, taču Raivis Kurnigins trešā perioda ievadā ar 150 sekunžu intervālu guva divus vārtus, atkal veicot izrāvienu, uz ko tērvetnieki spēja atbildēt tikai ar vienu rezultatīvu metienu, kas rezultātu ļāva sadeldēt līdz 5:7, bet ne atgriezties cīņā par uzvaru. Aizkraukles komanda izbraukumā tikusi pie 7:5 uzvaras, izdarot nopietnu pieteikumu iekļūšanai pusfinālā. Uzvarētājiem par labāko atzina vārtsargu Mārtiņu Kavosu, kurš tika galā ar 25 pretinieku metieniem, uzbrukumā nevienam nenopelnot vairāk par diviem punktiem. Mājiniekiem Alens Lepers izcēlās ar diviem rezultatīviem raidījumiem.

“Baloži” mača izskaņā triumfē Jūrmalā

Austrumu grupas uzvarētāji un Latvijas čempionāta debitanti “FBK Baloži” arī izslēgšanas turnīrā debitējuši ar panākumu, viesos ar 8:5 uzvarot “FK Jūrmala”. Pēc veiksmīgā pirmā perioda, kad izdevās iekrāta 3:0 vadību, viesi otrā perioda pirmajā pusē visu pārsvaru izlaida un viss bija jāsāk no jauna. Kaut arī izdevās panākt 5:3, pēc piecām nospēlētām minūtēm trešajā trešdaļā, komandas atkal bija vienādās pozīcijās. Turpinājumā Aldis Banders un Kristofers Capļins realizēja skaitlisko vairākumu, bet Oskars Eglītis iemeta arī vienādos sastāvos, kas nodrošināja viesiem panākumu. Teicama spēle Aldim Banderam, kuram divi vārti un tikpat piespēļu. Mājiniekiem nelīdzēja Emīla Berķa trīs precīzie metieni un viena rezultatīvā piespēle.

Latvijas čempionāta 2.līgas play-off

A grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēleSērijā
FBK Baloži – FK Jūrmala8:51:0
FK Vārme – Līgatne8:90:1
Aizkraukle/Koknese – FK Tērvete7:51:0
NND/SynotTip – Rēzekne/BTA7:100:1