Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Vēlreiz pret šautru dzimteni: PK otrajā kārtā Latvijai duelis pret spēcīgo Angliju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vēlreiz pret šautru dzimteni: PK otrajā kārtā Latvijai duelis pret spēcīgo Angliju
Dmitrijs Žukovs. Foto: Jonas Hunold/PDC

Šodien ap plkst. 21:00 Latvijas šautriņu mešanas izlase ar Madaru Razmu un Dmitriju Žukovu ierindā aizvadīs Pasaules kausa otrās kārtas spēli pret spēcīgo šī sporta veida nāciju Angliju. Pirms gada nervus kutinošā cīņā pārāki bija angļi. Tiešraide Viaplay.

• Šodien ap plkst. 21:00 Latvijas šautriņu mešanas izlase ar Madaru Razmu un Dmitriju Žukovu ierindā Pasaules kausa otrajā kārtā otro gadu pēc kārtas cīnīsies pret šī sporta veida dzimtenes Anglijas pārstāvjiem.

• Latvija turnīru sāka no apakšgrupas, esot ielozētai K grupā. Abās spēlēs uzvarēts tika ar 4-2, taču dažādās manierēs. Pēc zaudētiem diviem legiem pret Jaunzēlandi tika uzvarēts nākamajos četros, kamēr pret Bahreinu uzvara nāca ar to pašu rezultātu, taču ne tik pārliecinoši no spēles viedokļa (4-2).

• Anglija bija viena no četrām izlasēm vēl bez Velsas, Skotijas un Nīderlandes, kas turnīru sāk no otrās kārtas. Tas tamdēļ, ka pirms 2023. gada Pasaules kausa tika mainīts formāts, rezultātā palielinot komandu skaitu līdz 40. Četras pirmās izsētās izlases ieguva iespēju nespēlēt apakšgrupās.

• Anglijas vārds šautriņu mešanas pasaulē nav daudz jākomentē. Tieši šeit dzima sporta veids, tieši šeit notiek visi lielākie šautriņu mešanas turnīri un tieši no Anglijas nāk daudzi meistarīgi un tituliem bagāti šautriņu metēji.

• Izņēmums nav tās sastāvs 2023. gada Pasaules kausam, to pārstāvot esošajam pasaules čempionam Maiklam Smitam un bijušajam Robam Krosam. Smits ir arī pasaules ranga līderis, kamēr Kross ieņem piekto vietu.

• Latvija pret Angliju Pasaules kausa ietvaros otrajā kārtā spēkosies jau otro reizi pēc kārtas. 2022. gadā pie iepriekšējā formāta individuālajās spēlēs Razma pārspēja Veidu, bet Gleglu zaudēja Smitam, vēlāk angļiem esot pārākiem dubultspēlē.

• Šogad katrā no spēlēm viss izšķiras tikai dubultspēlē. Ja grupā bija jāuzvar četri legi, tad no otrās kārtas līdz pat pusfinālam spēļu ilgums ir divreiz garāks – lai uzvarētu spēlē, jābūt pārākiem astoņos legos.

• Latvijas izlasei trešo reizi Pasaules kausā pārstāv valsts vadošais šautriņu metējs Madars Razma. Savukārt debiju piedzīvo Dmitrijs Žukovs, kurš šogad kļuva par otro latvieti, kurš ticis PDC Eiropas tūres posmā. Abās grupas spēlēs Žukovs sevi apliecināja produktīvi, esot samērā rezultatīvs gājienos un protot noslēgt legus.

• Astotdaļfinālā iekļuvušo izlašu rindās redzami atsevišķi pārsteigumi. Francija grupā pārspēja Ziemeļīriju ar Brendanu Dolanu un Derilu Gērniju ierindā. No F grupas izkļuva Dānija, kas pirmajā spēlē uzvarēja 2021. gada finālisti Austriju, un vēlāk triumfēja grupā ar labāku legu attiecību. No E grupas izkļuva Horvātija, bet L grupā viss izšķīrās septītajā legā, kurā zviedri pieveica itāļus.

• Spēles tiešraide Viaplay.

PDC Pasaules kausa astotdaļfināli

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Francija - DienvidāfrikaVelsa - Dānija
Zviedrija - KanādaAnglija - Latvija
Austrālija - HorvātijaNīderlande - Beļģija
Skotija - FilipīnasPolija - Vācija

     [+] [-]

, 2023-06-17 13:35, pirms gada
Kaut kā nelāgi ka jāspēlē pret spēcīgāko izlasi jau otrajā kārtā. BEL arī stipra un labi izskatās Austrālija.