Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Šovakar grandu cīņa Usiks pret Fjūriju, kā arī Briedis pret Opetaiju

Rolands Eliņš

Šovakar grandu cīņa Usiks pret Fjūriju, kā arī Briedis pret Opetaiju
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Top Rank

Saūda Arābijā norisināsies viena no 21. gadsimta gaidītākajām un lielākajām cīņām - par visiem pasaules čempiona tituliem smagsvaros cīnīsies Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks un britu bokseris Taisons Fjūrijs. Šīs cīņas sākums paredzēts ap plkst. 1.00 pēc Latvijas laika, un tiešraidi piedāvās DAZN platforma. Savukārt ap pusnakti šajā cīņu vakarā ringā dosies Mairis Briedis un Džeijs Opetaija cīņā par IBF čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā.

Ilgais ceļš līdz šodienai

Līdz šim tikai 11 reizes bijusi situācija, ka viens bokseris apvienojis visu četru vadošo boksa organizāciju titulus, turklāt smagsvaros tas vēl nav noticis ne reizi. Iepriekšējā reize, kad boksā bija neapstrīdētais smagsvaru čempions, bija 2000. gadā, kad visi tituli piederēja Lenoksam Lūisam. Toreiz vēl bija tikai trīs lielās čempiona jostas.

Šovakar Rijādā tiks kronēts jauns neapstrīdētais čempions smagsvaros (nevar gan izslēgt neizšķirta iespēju), jo pēc vairāku gadu ilgas plānošanas, diskusijām un strīdiem beidzot ir izdevies noorganizēt smagsvaru titulu apvienošanas cīņu. To paveica Saūda Arābijas investori, kuri iegulda milzīgus līdzekļus tūrisma veicināšanā un rīkojuši jau vairākas augstākā līmeņa boksa cīņas.

Par visu titulu apvienošanu smagsvaros runāts jau vairākus gadus. Bija pārrunas par Entonija Džošua un Deonteja Vaildera cīņu, kad viņi vairākus gadus bija čempioni paralēlās organizācijās. Kad Vailders zaudēja Taisonam Fjūrijam, Džošua veica pārrunas ar viņu, gandrīz arī nonāca līdz cīņai 2021. gadā, taču viss tomēr izjuka, un Džošua pēc tam savus titulus zaudēja Usikam.

2022. gada decembrī pēc Fjūrija kārtējās uzvaras ringā iznāca Usiks, sākot procesu, kas pēc pusotra gada novedis līdz savstarpējai cīņai. Pārrunas bija ilgas, tās vairākkārt izjuka, bet vēlāk atkal atsākās, abām pusēm vainojot vienai otru par "baidīšanos" un "vilcināšanos". Saūda Arābijas piedāvājums beigās apmierināja Fjūrija vēlmes, taču arī tas nedzēsa visus šķēršļus - sākotnēji 2023. gada decembrī paredzētā cīņa tika pārcelta vēl divas reizes. Beidzot tas brīdis ir pienācis, kad izskatās, ka nekādu pēdējā brīža šķēršļu vairs nebūs un šovakar beidzot notiks visu titulu apvienošanas cīņa smagsvaros.

Turklāt jāpatur prātā, ka Fjūrija un Usika noslēgtais līgums paredz arī obligātu revanšu. Līdz ar to dažas nedēļas pēc cīņas neapstrīdētā čempiona tituls oficiāli tiks zaudēts, jo IBF savu pasaules čempiona titulu, visticamāk, padarīs vakantu, jo tas nebūs aizstāvēts noteiktajā termiņā. Par to jūnija sākumā cīnīsies Filips Hrgovičs, kurš jau ilgāku laiku bijis IBF obligātā pretendenta statusā, un Daniels Dubuā.

Fjūrijs pret Usiku - intrigas pilna cīņa bez favorīta

Usiks savā karjerā nav cietis vēl nevienu zaudējumu. Viņš jau apvienojis visus čempiona titulus krūzeru divīzijā, un viņa pāreju uz smagsvariem jau šobrīd var vērtēt kā milzīgu panākumu. Taču viņa mērķis jau sākotnēji bija apvienot visus titulus arī smagsvaros, un tagad šī iespēja sagaidīta.

Arī Fjūrijs vēl nav zaudējis ne reizi, taču atšķirība no Usika, kura karjeras līnija ir principā tikai augšupejoša, Fjūrijam bijuši vairāki nozīmīgi kritumi. Viņš bijis diskvalificēts par aizliegto vielu lietošanu, viņš gandrīz trīs gadus bija bez cīņām, un šajā laikā tika apšaubīts, vai viņš vispār atgriezīsies ringā. Fjūrijs pats atklājis, ka 2016. un 2017. gadā cietis no depresijas un cīnījies ar pašnāvnieciskām domām.

Atsākot karjeru, Fjūrijs pirmajā cīņā pret Vailderu tika pie diskutabla neizšķirta, par ko pēc tam sūdzējās abas puses. Čempiona titulu viņš pēc tam atguva tikai 2020. gadā un pēc tam "vienos vārtos" sakāva Vailderu revanša cīņā. 2023. gadā Fjūrijam bija tikai viena cīņa, tā pati pret bijušo UFC čempioni Frensisu Nganū, kurā Fjūrijam klājās visnotaļ smagi, nonākot nokdaunā cīņas sākumā un uzvarot tikai pēc punktiem, turklāt - arī šoreiz ar diskutablu un plaši apspriestu rezultātu.

Fjūrijs un Usiks ir zināmā mērā pretstati. Usiks, lai arī neapšaubāmi ar milzu harizmu apveltīts, tomēr izvairās no negatīvās publicitātes, un būs krietni jāpameklē, lai atrastu interviju, kurā viņš būtu personiski aizvainojis savu pretinieku. Izņēmums ir gatavošanās cīņai pret Fjūriju, kad, saskaroties ar problēmām un lielām prasībām no pretinieka puses, Usiks nekautrējās norādīt uz Fjūrija vilcināšanos, baidīšanos un arī lieko svaru.

Fjūrijs tikmēr, šķiet, skandālus un konfrontācijas izmanto sev pārtikā. Viņš boksa pasaulei ir pateicīgs personāžs, jo viņa klātbūtne katru boksa vakaru padara par šovu, jo nekad nevar zināt, ko viņš atkal izdomās. Fjūrijam ir pilnīgi normāli ielikt sociālajos tīklos video, kurā viņš ar mēsliem aplej visu smagsvaru divīziju. Fjūrijs arī Usiku iepriekšējo gadu laikā vairākkārt publiski apvainoja, ieskaitot nicīgu norādīšanu, ka ukrainis jau tāds vidējā svara bokseris vien ir. Fjūrijs pats, protams, ir milzīga auguma vīrs, kura kustības un pārvietošanās ringā ir šādam augumam neticami ātra un veikla, turklāt Fjūrijs arī tiek raksturots kā ļoti neparasts bokseris.

Usiks toties tiek dēvēts kā mūsdienu boksa tehnikas lielmeistars. Kad vienā no iepriekšējām preses konferencēm Usikam tika vaicāts par stereotipu, ka viņam nepiemīt spēcīgs nokautējošais sitiens, Usiks telpā ar acīm sameklēja Toniju Beljū un aicināja šo jautājumu uzdot viņam (Usiks nokautēja Beljū visu titulu apvienošanas cīņā 2018. gadā.

Pēdējā laika nogrieznī pirms cīņas aizvadīšanas Fjūrijs savus izteikumus gan krietni piebremzējis un vairākās intervijās norādījis, ka Usiks droši vien ir viņa visspēcīgākais pretinieks un ka Usiks jebkurā gadījumā saglabās vietu starp boksa dižgariem. Šajā sakarā vērts atzīmēt, ka šī cīņa ir ļoti interesanta ne tikai priekšvēstures, prestiža, atšķirīgo stilu un rakstura dēļ, bet arī gluži vienkārši tādēļ, ka tajā ir milzu intriga - bukmeikeru prognozes liecina, ka abu bokseru izredzes ir teju vienādas. Tāda īsta 50:50 cīņa, abiem bokseriem atrodoties savas karjeras pīķī vai vismaz tuvu tam, tik augstā līmenī sen nav pieredzēta.

Saūda Arābijā arī Briedis pret Opetaiju

Lielai cīņai vajag cienīgu "undercard", un Saūda Arābijas investori jau iepriekš bija piesaistījuši Austrālijas uzlecošo zvaigzni Džeiju Opetaiju, kurš atteicās no IBF titula, lai varētu izpildīt savu ienesīgo līgumu ar Saūda Arābiju. Kā pretinieks Opetaijam tika aicināts Mairis Briedis, piedāvājot revanša cīņu.

Briedis un Opetaija sacentās pirms diviem gadiem Austrālijā, kad Opetaija izcīnīja uzvaru pēc punktiem, tiesa, tika arī pie lauzta žokļa, kas kopā ar citām traumām lika viņam izlaist ilgāku laiku. Taču Opetaija šajā laikā tāpat aizvadīja par divām cīņām vairāk nekā Briedis, kuram šī būs pirmā cīņa kopš 2022. gada vasaras.

Opetaija 2023. gada rudenī izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras, abas ar nokautu jau pirmajos raundos, tiesa, abi pretinieki nebija paša augstākā kaluma. Savukārt Briedis ir cietis tikai divus zaudējumus savā karjerā - pret Usiku un Opetaiju.

Šoreiz kā izteikts cīņas favorīts ir izlikts Opetaija. Taču Briedis tomēr ilgu laiku bija divīzijas pirmais numurs un spēks, ar ko jārēķinās. Opetaija pirms cīņas pieļāva, ka šī varētu būt Brieža pēdējā cīņa karjerā, un aizvakar arī Briedis pats intervijā "BoxingScene" šādu iespēju atzīmēja, taču norādīja, ka gatavs revanšam. Tāpat intervijā Briedis teica, ka šoreiz Opetaijam nāksies pierādīt sevi bez informācijas par Brieža situāciju - kā teica Latvijas bokseris, pirms diviem gadiem viņam bijuši sparinga partneri no Austrālijas, kurus viņš tur aizdomās par informācijas nodošanu Opetaijam.

Cīņu vakara grafiks un TV tiešraides

Profesionālais bokss ir šovs ar cīņu neparedzamu ilgumu, kas nozīmē, ka grafikā jārēķinās ar iespējamām izmaiņām. Taču nospraustais plāns ir tāds, ka cīņu vakars sāksies plkst. 19.00 pēc Latvijas laika, un "undercard" dalībnieku sarakstā ir tādi vārdi kā Marks Čemberleins, Džo Kordina, Frenks Sančess un Sergejs Kovaļovs.

Brieža un Opetaijas cīņa šajā sarakstā ir priekšpēdējā, attiecīgi tai vajadzētu sākties ap pusnakti pēc Latvijas laika. Savukārt Fjūrija un Usika došanās ringā plānota ap plkst. 1.00 pēc Latvijas laika.

TV raidtiesības pieder DAZN platformai, kas cīņu vakara tiešraidi piedāvā par maksu.

1 2 3 4 135 komentāri
Slēpts komentārs: Dzimmiy

  +3 [+] [-]

, 2024-05-18 10:44, pirms 2 nedēļām
koicis labs uz Mairi,,varēt uzlikt

  +2 [+] [-]

, 2024-05-18 10:48, pirms 2 nedēļām
To Džimijs
Taisons Fjūrijs būs uz dēļiem ātrāk nekā Tu vari izburtot vārdu- ukrainis😂

  -3 [+] [-]

, 2024-05-18 11:00, pirms 2 nedēļām
SC vajadzētu beidzot pārkāp pāri aizspriedumiem, un atbalstīt Mairi. Šī ir top cīņa krūzeros PASAULĒ, un publicitāte nulle. Džeks bija Ukrainā pats, skaidri pateicis savu nostāju pret karu, bet vēl nevar likties mierā. Un tas, ka viņam neērti izgājieni meklējot cīņas, protams, ir jocīgi, bet katrs mēs esam ar saviem plusiem mīnusiem, džeks tomēr nes Latvijas vārdu pasaulē. Latvieši tiešām ir daudzreiz tik ļaunatminīgi, Amerikā sen jau viss būtu piedots, un visi priecātos, bet te apvainojušies kā mazi bērni
Slēpts komentārs: Bo Mamba

  -1 [+] [-]

, 2024-05-18 11:04, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: SC vajadzētu beidzot pārkāp pāri aizspriedumiem, un atbalstīt Mairi. Šī ir top cīņa krūzeros PASAULĒ, un publicitāte nulle. Džeks bija Ukrainā pats, skaidri pateicis savu nostāju pret karu, bet vēl nevar likties mierā. Un tas, ka viņam neērti izgājieni meklējot cīņas, protams, ir jocīgi, bet katrs mēs esam ar saviem plusiem mīnusiem, džeks tomēr nes Latvijas vārdu pasaulē. Latvieši tiešām ir daudzreiz tik ļaunatminīgi, Amerikā sen jau viss būtu piedots, un visi priecātos, bet te apvainojušies kā mazi bērni
biedris ir galva atdauzits vatnjiks, beidz smirdet. labak iemet minsinjus vel lai komepnsetu savu pokemona ego, bomar
Slēpts komentārs: Davz

  -1 [+] [-]

, 2024-05-18 11:16, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: SC vajadzētu beidzot pārkāp pāri aizspriedumiem, un atbalstīt Mairi. Šī ir top cīņa krūzeros PASAULĒ, un publicitāte nulle. Džeks bija Ukrainā pats, skaidri pateicis savu nostāju pret karu, bet vēl nevar likties mierā. Un tas, ka viņam neērti izgājieni meklējot cīņas, protams, ir jocīgi, bet katrs mēs esam ar saviem plusiem mīnusiem, džeks tomēr nes Latvijas vārdu pasaulē. Latvieši tiešām ir daudzreiz tik ļaunatminīgi, Amerikā sen jau viss būtu piedots, un visi priecātos, bet te apvainojušies kā mazi bērni
Nekāda atbalsta no latviešiem šim indivīdam nebūs! Vatņiku ir un paliek vatņiks.
Kažok metēju mums netrūks, nauda parādīja džeka būtību.

  -3 [+] [-]

, 2024-05-18 11:22, pirms 2 nedēļām
Jā nu SC attieksme vienkārši ierij! Kāda starpība ko Mairis atbalsta vai neatbalsta, vēl sauc Latviju par “brīvu” 😂 Vārda brīvība beidzas tur, kur to ir izdomājuši vadošie mediji valdības uzdevumā…

Par Mairi 🇱🇻🇱🇻🇱🇻
Par Usiku (lai ar visa ukraiņu jezga besī, bet Usiks pats par sevi vienkārši ir labākais (kopā ar Mairi).

  +6 [+] [-]

, 2024-05-18 11:31, pirms 2 nedēļām
Waldini rakstīja: Par Mairi 🇱🇻🇱🇻🇱🇻
Par Usiku (lai ar visa ukraiņu jezga besī)
Jā, nu tie ukraiņi baigo jezgu sataisījuši, pirms diviem gadiem iebrūkot krievijā.
Varētu tie ukraiņi beigt vienreiz ar šito jezgu.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-18 11:42, pirms 2 nedēļām
SC varētu vispār nepieminēt to Vatņiku..

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 11:48, pirms 2 nedēļām
Fury is rated 3/1 to win by KO/TKO and 2/1 by decision, with Usyk rated 5/1 to win by knockout and 7/4 by decision. The draw is a 12/1 shot.

  +9 [+] [-]

, 2024-05-18 12:10, pirms 2 nedēļām
Waldini rakstīja: Jā nu SC attieksme vienkārši ierij! Kāda starpība ko Mairis atbalsta vai neatbalsta, vēl sauc Latviju par “brīvu” 😂 Vārda brīvība beidzas tur, kur to ir izdomājuši vadošie mediji valdības uzdevumā…

Par Mairi 🇱🇻🇱🇻🇱🇻
Par Usiku (lai ar visa ukraiņu jezga besī, bet Usiks pats par sevi vienkārši ir labākais (kopā ar Mairi).
Kāda ukraiņu jezga,p@muļķi?!Tas,ka ukraiņi aizstāv un mirst par savu valsti,jo padomju savienības apsēsts punduris izdomāja iebrukt kaimiņvalstī?Varbūt ukraiņiem atdot visu,ko orki grib un ļaut nogalināt,izvarot cilvēkus cik vien krievi vēlas?!

  -2 [+] [-]

, 2024-05-18 12:26, pirms 2 nedēļām
Par Mairi💪🏼

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 12:27, pirms 2 nedēļām
Par Gypsy king 👑

  -3 [+] [-]

, 2024-05-18 12:31, pirms 2 nedēļām
Saskaņas Kings atraus riktīgi pa degunu, ceru uz ātro KO 1 raundā no Opetaijas

     [+] [-]

, 2024-05-18 12:31, pirms 2 nedēļām
To waldini, vārda brīvība nenozīmē visatļautību. Demokrātijai arī ir savas robežas, savādak tā būtu anarhija. Tur, kur runa par valsts drošību nevar būt divdomību. Tas nav- šoreiz es par šitiem, nākamreiz par tiem, tā tas nestrādā. Jāseko līdz norisēm un jādomā pirms publiski muti vērt.
Slēpts komentārs: Al Pačīno
Slēpts komentārs: hantele

  +3 [+] [-]

, 2024-05-18 13:10, pirms 2 nedēļām
Mairis regulāri ir sastopams Imantas sporta laukumā. Visi droši var iet izteikties.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 13:21, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Brieža cīņu izlaidīšu jo pretīgi ir skatīties un cilvēku kas ir neitrāls karā.
Gaidīšu vakarā cīņu.

Ar es no draugu loka un ģimenē esam izslēguši cilvēkus, kas pat bija sakarīgi un labi draugi kas daudz ir palīdzējuši kad kad brīdi tas cilvēks pasaka ka atbalsta Krieviju vai neitrāls, manis pēc viņš var upē noslīkt
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/lat...

Šitais viens no taviem bijušajiem draugiem?

Baigi daudz te naida propagandistu, kuri cenšas sarīdīt latvieti pret latvieti, un diemžēl viņiem ir panākumi...

  +3 [+] [-]

, 2024-05-18 13:40, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: https://www.lsm.lv/raksts/zinas/lat...

Šitais viens no taviem bijušajiem draugiem?

Baigi daudz te naida propagandistu, kuri cenšas sarīdīt latvieti pret latvieti, un diemžēl viņiem ir panākumi...
Viņs tak kaut kāds mega trollis, kurš normāls Ukrainas un Isreālas karogu liktu kopā.

  -3 [+] [-]

, 2024-05-18 13:53, pirms 2 nedēļām
Usiks pret Fjūriju, pēdējo gadu potenciāli interesantākā boksa cīņa. Par Opetaiju nefanošu, bet šo cīņu vienkārši noignorēšu, ceru, ka mediji pamatā darīs tāpat. Nav ko lieki popularizēt šādus cilvēkus.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-18 14:01, pirms 2 nedēļām
gravitons rakstīja: To Džimijs
Taisons Fjūrijs būs uz dēļiem ātrāk nekā Tu vari izburtot vārdu- ukrainis😂
Šis pretinieks nav uz neko tādu spējīgs.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-18 14:04, pirms 2 nedēļām
Flashlight user rakstīja: Mairis regulāri ir sastopams Imantas sporta laukumā. Visi droši var iet izteikties.
Šeit tak mīkstie skrebelē, ieraugot Mairis prasīs kopbildi uztaisīt 🤣

     [+] [-]

, 2024-05-18 14:28, pirms 2 nedēļām
Davz rakstīja: Visa Latvija par Fjūriju
kas Tu kaut kāds Šlesera fans esi?

     [+] [-]

, 2024-05-18 14:42, pirms 2 nedēļām
tātad ne Go3, ne Netflix netranslé, tad kur normāliem cilvēkiem skatīties?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 14:57, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Brieža cīņu izlaidīšu jo pretīgi ir skatīties un cilvēku kas ir neitrāls karā.
Gaidīšu vakarā cīņu.

Ar es no draugu loka un ģimenē esam izslēguši cilvēkus, kas pat bija sakarīgi un labi draugi kas daudz ir palīdzējuši kad kad brīdi tas cilvēks pasaka ka atbalsta Krieviju vai neitrāls, manis pēc viņš var upē noslīkt
Karš nav boksa cīņa,vai futbola mačs,kur var fanot par vienu vai otru ,karā,vecīt,nogalina.Un nogalina cilvēkus.Un nogalina katru dienu. Un nogalina katru nakti..
.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-18 15:27, pirms 2 nedēļām
Šodien ragulops būs uz dēļiem....un par viņu aizmirsīsim..āmen
Slēpts komentārs: aivo50

     [+] [-]

, 2024-05-18 16:24, pirms 2 nedēļām
Un atkal Er-Rijādā pēc piecu mēnešu pauzes lielais boksa vakars.Pirms jaunā gada tas cīņu sastāvs spēcīgs bij savākts,Džošua,Vailders,Pārkers...Šodien Fjūrijs,Usiks,Briedis ,Opetaja,Sančes,Kabaiels...Nu un interesanta solās būt cīņa starp Frenku Sančesu un Agitu Kabaielu,kā pretendentu cīņa uz WBC.Piecus mēnešus atpakaļ šie bokseri Er-Rijādas ringā izskatījās labi,it īpaši patika kā Kabaiels boksēja.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-18 16:54, pirms 2 nedēļām
Vienozīmīgi par Briedi, lai izdodas uzvarēt. Ir super, ka mums ir tāda līmeņa bokseris kurš pārstāv Latviju, un cīnīsies par uzvaru ,lai viss izdodas. Skatos šeit pilns saradies ar turbo pamuļķiem kuri fano par citu valstu sportistiem tā vieta lai atbalstītu savējo.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-18 16:58, pirms 2 nedēļām
kaspars76 rakstīja: tā vieta lai atbalstītu savējo.
kopš kura laika urlas ir savējie?

  -1 [+] [-]

, 2024-05-18 17:15, pirms 2 nedēļām
wifebeater rakstīja: kopš kura laika urlas ir savējie?
Mūsu urlām urlas ir savējie, tas taču saprotams.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-18 17:30, pirms 2 nedēļām
DAZN platforma maču piedāvā par 19.99, bet... ir jābūt abonentam, kas maksā vēl.... Nupat šo jautājumu čatoju ar platformas konsultantu. Nopirkt tikai maču, ja neesi abonents, nevar. Teicu, ka zjrgu ar visu fermu nepirkšu.
Nez, kur vēl var redzēt?
1 2 3 4 135 komentāri