Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Šrēdera katastrofa un uzvara ar veiksmes palīdzību: Vācijas preses reakcija

Šrēdera katastrofa un uzvara ar veiksmes palīdzību: Vācijas preses reakcija
Latvijas līdzjūtēji 2023. gada 6. septembrī. Foto: FIBA

Vācijas vīriešu valstsvienība trešdien, 6. septembrī, otro reizi vēsturē iekļuva Pasaules kausa četru spēcīgāko komandu pulkā. Kanclers Olafs Šolcs šajā dienā Bundestāgā ieradās ar melnu pārsēju uz labās acs, bet basketbolistu panākums tika izcelts sporta slejās.

Mēs esam Pasaules kausa pusfinālā! Par spīti Šrēdera vājumam! Tagad pret ASV!

Basketball-WM: WIR SIND IM HALBFINALE – jetzt gegen die USA | Sport | BILD.de

“Mūsu milži ceturtdaļfinālā sakāva Latviju ar 81:79. Galvenokārt, pateicoties Francam Vāgneram (16 punkti) un Andreasam Obstam (13). Taču ceļš līdz panākumam bija ļoti sarežģīts.

Manilā bija jauns trilleris 7584 skatītāju priekšā. Pastarīte Latvija sagādāja vairāk problēmu Gordona Herberta komandai, nekā tika gaidīts. Un bija ieguvēja, neskatoties uz Denisa Šrēdera vājo spēli. Un mums ir vēl viena NBA zvaigzne...

Labās ziņas pirms spēles: 22 gadus vecais Francs Vāgners var spēlēt. “Orlando Magic” profesionālis atklāšanas spēlē pret Japānu savainoja potīti un nākamās četras spēles vēroja no malas.

Viņš atgriezās, taču labo ziņu kādu laiku nebija. Vācijas milži (die deutschen Riesen) ar Vāgneru uz soliņa pilnībā nogulēja spēles sākumu. Brīžiem bija iedzinēju lomā ar 10 punktu starpību. Šrēders pirmajā ceturtdaļā netrāpīja nevienu no sešiem metieniem.”

Izšķirošajā nogrieznī Šrēders vairāk nekā četras minūtes sēž malā. Spēlējot bez viņa, Vācija panāk 14 punktu pārsvaru (74:60). NBA zvaigzne atgriežas un grib pielikt spēlei punktu. Nesanāk. Latvija pietuvojas piecu punktu attālumā (74:69).

Visu vēl sliktāku padara saņemtā tehniskā piezīme 133 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tiesneši saskata “flopošanu”. Beigās vācieši uzvar ar veiksmes palīdzību. Dāvja Bertāna tālmetiens dažas sekundes pirms finālsvilpes gandrīz sasniedz mērķi...”

Vācijas komanda kompensē Šrēdera katastrofālo sniegumu

Drama-Sieg bei Basketball-WM: Deutschland kompensiert Dennis Schröders Katastrophenspiel gegen Lettland - n-tv.de

“Vācija un Latvija sagādāja aizraujošu dueli, apmainoties sitieniem pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā – neraugoties uz faktu, ka zvaigžņotais Deniss Šrēders aizvadīja šausmīgu spēli. Komanda kompensēja absolūtu izgāšanos (den Totalausfall), arī pateicoties atpakaļ atnākušajam Francam Vāgneram.

Vācijas basketbolisti atgriezušies Pasaules kausa pusfinālā pēc nervus plosošas piepūles un tagad izaicinās galveno favorīti – tas notika pirmo reizi pēc Dirka Novicka ēras. Valstsvienība, par spīti kapteiņa Denisa Šrēdera neapmierinošajam sniegumam, sakāva pastarīti Latviju ar 81:79 (36:34).

“Mēs zinājām, ka kādā brīdī gadīsies neveiksmīga diena. Deniss ir tikai cilvēks,” valstsvienības galvenais treneris Gordons Herberts bija neapmierināts ar komandas sniegumu, taču aizstāvēja kapteini.”

Vācija pirmo reizi 21 gada laikā spēlēs Pasaules kausa pusfinālā

Basketball-WM: Deutschland schlägt Lettland im Viertelfinale und trifft nun auf die USA - DER SPIEGEL

“Zvaigžņotais metējs Francs Vāgners nogādāja Vāciju labāko četriniekā ar 16 gūtiem punktiem un astoņām izcīnītām bumbām zem groziem. Vācijas valstsvienībai pret Latviju klājās pārsteidzoši grūti.

Trilleris Manilā: Vācija trīc pret Latviju pasaules čempionāta pusfinālā

Deutschland zieht bei Basketball-WM nach Krimi gegen Lettland ins Halbfinale ein (fr.de)

Secinājums: kas par trilleri Pasaules kausa ceturtdaļfinālā! Vācijas valstsvienība iekļuva Pasaules kausa pusfinālā, pārspējot Latviju ar 81:79. Austrumeiropiešiem (die Osteuropäer) vēl bija iespēja pēdējā uzbrukumā izraut uzvaru, taču Bertāns netrāpīja izšķirošo trīspunktu metienu.

40. minūte: Žagars gūst kārtējos punktus. Šrēders netrāpā pēdējo Vācijas metienu un tas dod iespēju Bertānam ar tālmetienu nogādāt Latviju pasaules čempionāta pusfinālā. Snaiperim misējas un spēle ir galā. Vācija ir Pasaules kausa pusfinālā pēc īsta trillera!”


, 2023-09-06 17:36, pirms 9 mēnešiem
Vai PK basketbolā Vācijā ir aktuālāks par handbola Bundeslīgu?
, 2023-09-06 22:25, pirms 9 mēnešiem
Tas tak koju būtnis-Plonis!🇱🇻
, 2023-09-07 00:18, pirms 9 mēnešiem
Nu Vagners bija labs, pieļauju, ka neebijām gatavojušies, ka viņš varētu atgriezties sastāvā, jo nu, darīja viņš ko vēlas un tas bija pārāk daudz kā vajadzētu...
Bet tā izslēgt NBA spīdekli, PASAKA... Ja vēl pievieno to, ka nepavisam nesenā pagātnē, "betojot" uz sevi viņš pakāsa desmitiem miljonus... (nepaņemot spēlētāja opciju ar LAL)... Es ir lepns par Latvijas spēli!!!
, 2023-09-07 09:05, pirms 9 mēnešiem
''Mūsu milži ceturtdaļfinālā sakāva Latviju ar 81:79''. Vāciešiem nav ne jausmas ko viņi tur raksta. Knapi knapi uzvarēja, bet šiem redziet sakāva. Arī sāk atmosties lielummānija?
, 2023-09-07 09:08, pirms 9 mēnešiem
sakāva pastarīti Latviju ar 81:79 - vēl viens vājprāts!!!!
, 2023-09-07 09:11, pirms 9 mēnešiem
Austrumeiropiešiem (die Osteuropäer). Tie skrebenti pat nezin, ka Latvija ir ziemeļvalsts.
Luka Banki. Foto: FIBA
13

Sākas "Gada balva basketbolā 2023" balsojums, nosaukti nominanti

Latvijas Basketbola savienība nosaukusi kandidātus uz Gada basketbolista, Gada basketbolistes un Gada trenera balvu, aicinot sabiedrību piedalīties interneta balsojumā, kas būs daļa no veida, kā tiks noteikti uzvarētāji.
Viktors Vembanjama. Foto: FIBA
1

Vembanjama apsola dalību Francijas izlasē olimpiskajās spēlēs

Francijas basketbola jaunā zvaigzne Viktors Vembanjana vietējiem medijiem apliecinājis savus nodomus startēt nākamā gada olimpiskajās spēlēs.
Luka Banki. Foto: LBS
37

Latvijas izlases stūrmanis Banki vadīs Eirolīgas klubu Boloņas "Virtus"

Titulētais Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" pavēstījis par divu gadu vienošanās panākšanu ar Latvijas vīriešu valstsvienības itāļu galveno treneri Luku Banki.