Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Žagars par Banki: ''Man nekad nav bijis tāds izlases treneris''

Žagars par Banki: ''Man nekad nav bijis tāds izlases treneris''
Artūrs Žagars. Foto: FIBA

Latviešu basketbola aizsargs Artūrs Žagars sarunā ar lietuviešu mediju ''Basketnews.lt'' dalījās pirmajās pārdomās pēc atgriešanās laukumā no savainojuma izārstēšanas un slavēja Latvijas valstsvienības galveno stratēģi Luku Banki.

''Jūtos labi. Protams, pirmās divas spēles bija grūtas. Tās bija sarežģītas arī treneru kolektīvam, kuri centās uzmanīt manu spēles laiku. Zināju, ka atlabšana prasīs laiku un ka atgriešanās laukumā un palīdzēšana komandai prasīs laiku. Esmu priecīgs, ka atgriezos pirms izslēgšanas spēlēm,'' lietuviešu medijam ''Basketnews.lt'' sacīja Artūrs Žagars.

''Banki ik pa laikam vaicāja, kā man iet. Esmu to teicis citās intervijās – man nekad nav bijis tāds izlases treneris. Protams, man nav tik liela pieredze valstsvienībā kā vecākiem spēlētājiem, bet kopš pirmās dienas, kad Luka Banki parakstīja līgumu par Latvijas izlases trenēšanu, viņš ir interesējies, kā spēlētājiem, ne tikai man, sokas. Un ne tikai divpadsmitniekam, visiem spēlētājiem, kas ir izlases redzeslokā. Visu cieņu viņam,'' par komunikāciju ar treneri Banki, atlabstot no traumas, teica Viļņas ''Wolves'' latviešu aizsargs.

Vaicāts, kā Žagars skaidrotu itāļu stratēģa vadītās ''Virtus'' teicamo sezonu Eirolīgā, Latvijas izlases saspēlnieks teica: ''Tas ir Luka Banki. Viņā ir kaut kas tāds, ka neatkarīgi no tā, kurš spēlē viņa komandā, visi darbojas labi un konsekventi. Cik entuziastisks viņš ir, veids, kā attiecas pret spēlētājiem, veids, kā viņš dara visu. Tas vienkārši ir Luka Banki.''

Itāļu speciālista vadītā Latvijas vīriešu basketbola izlase no 2. līdz 7. jūlijam piedalīsies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas norisināsies ''Arēnā Rīga''. Tikai turnīra uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Latvijai grupā pretī stāsies Gruzija un Filipīnas, bet otrā apakšgrupā sacentīsies Brazīlija, Melnkalne un Kotdivuāra.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-205802-...


, 2024-05-07 17:00, pirms 2 nedēļām
Var redzēt, ka spēlētāji raujas spēlēt pie Lukas. Ja ārzemniekam tik ļoti rūp Latvijas vārds, tad kā lai tas nepavelk puišus!?
, 2024-05-07 17:01, pirms 2 nedēļām
Virtus teicamo sezonu Eirolīgā? Kas tieši tur teicams, ja komanda nav pat top 8
, 2024-05-07 17:12, pirms 2 nedēļām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Virtus teicamo sezonu Eirolīgā? Kas tieši tur teicams, ja komanda nav pat top 8
Kamēr ŠENGELIJA nebija savainojies,tikmēr jau Virtus sezonas pirmajā pusē visus plosīja.
, 2024-05-07 17:52, pirms 2 nedēļām
Pēc pagājušās sezonas priekšpēdējās vietas- Virtus šī bija izcila sezona!
, 2024-05-07 22:05, pirms 2 nedēļām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Virtus teicamo sezonu Eirolīgā? Kas tieši tur teicams, ja komanda nav pat top 8
Leišu žurnālistam pēc Eirolīgas 1. apļa atslēdza Go3 abonementu.
Madrides "Estudiantes" un Seviljas "Real Betis" spēles sākums. Foto: Movistar Estudiantes

Leimanim 5/6 trejačos un 21 punkta spēle pret Bērzu ceturtdaļfinālā Spānijā

Spānijas otrajā spēcīgākajā basketbola līgā jeb LEB "Oro" ceturtdaļfinālu pārliecinoši turpina Madrides "Estudiantes", savā laukumā ar 98:73 pārspējot divu pieredzējušo latviešu spēlētāju pārstāvēto Seviljas "Real Betis".
Artūrs Strautiņš. Foto: Derthona Basket
2

Strautiņa komanda ceturtdaļfinālā pret Banki "Virtus" panāk piekto kauju

Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla sērijā no 0-2 atspēlējusies Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona", arī otrajā cīņā savā laukumā pārspējot (82:75) Lukas Banki trenēto Boloņas "Virtus".
Artūrs Žagars spēlē pret Klaipēdas "Neptūnas". Foto: Matas Baranauskas

Kuruciem uzvara Spānijas ceturtdaļfinālā, Zoriks izstājas, Žagars tiek pusfinālā

Spānijas ACB līgas ceturtdaļfinālā pusi no nepieciešamā tikšanai pusfinālā paveikusi brāļu Kurucu pārstāvētā "Mursijas Katoļu universitātes" (UCAM) komanda, izbraukumā ar 96:86 pārspējot Valensijas vienību.