Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kauņas "Žalgira" budžets jaunajā sezonā – 13 miljoni eiro

Kauņas "Žalgira" budžets jaunajā sezonā – 13 miljoni eiro
Rolands Šmits. Foto: D. Lukšta/BNS

Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris" atskaitījies par pagājušās sezonas ieņēmumiem un izdevumiem, kā arī publiskojis gaidāmās sezonas budžetu, kas sasniegs 13 miljonus eiro.

Kauņas "Žalgira" paziņojumā norādīts, ka sakarā ar basketbolistu un treneru algu palielināšanos jaunās sezonas budžets sasniegs 13 miljonus eiro. Klubam nosprausts mērķis triumfēt Lietuvas čempionātā un kausa izcīņā, bet Eirolīgā cīkstēties par uzvaru katrā mačā. Pērnajā sezonā "Žalgiris" sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā ar 0-3 piekāpās Barselonai.

Kluba direktors Pauļus Jankūns norādīja, ka pagājušajā sezonā budžets plānoto 11,3 miljonu vietā sasniedza jaunu rekordu – 14,2 miljonus eiro. Kāpums saistīts ar TV ieņēmumu palielināšanos, sporta bonusiem un biļešu pārdošanu. Bija plānots, ka pagājusī sezona izmaksās 11,3 miljonus, taču arī šeit bija kāpums – līdz 13,1 miljonam.

Pāri palikušo miljonu "Žalgiris" novirzījis, lai nomaksātu 2021. gadā paņemto aizdevumu.

Pirms jaunās sezonas "Žalgiris" pārdevis 4500 sezonas abonementu, kas ļāvis kluba budžetā jau tagad ieskaitīt 2,15 miljonus eiro. Pagājušajā sezonā spēles Kauņā apmeklēja 365575 skatītāju, Eirolīgā vidējais apmeklējums bija 14836.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...


, 2023-10-04 16:41, pirms 8 mēnešiem
Žagaru tur vajadzēja. Latvieši šad tad dotos skatīties Kauņas spēles. Wolves nav nopietni. BTW, NBA top klubu algu budžets (gada) ap 200 mlj.
, 2023-10-04 18:41, pirms 8 mēnešiem
ST2 rakstīja: Žagaru tur vajadzēja. Latvieši šad tad dotos skatīties Kauņas spēles. Wolves nav nopietni. BTW, NBA top klubu algu budžets (gada) ap 200 mlj.
Mums nevajag obligāti latviešus tur, lai brauktu uz Žalgiri, mēs to regulāri daram, pat bez LV spēlētājiem
, 2023-10-04 18:50, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Mums nevajag obligāti latviešus tur, lai brauktu uz Žalgiri, mēs to regulāri daram, pat bez LV spēlētājiem
Ar Šmitu un Žagaru būtu jautrāk
, 2023-10-04 18:57, pirms 8 mēnešiem
ST2 rakstīja: Ar Šmitu un Žagaru būtu jautrāk
Protams, bet mēs vairāk braucam dēļ tās atmosfēras, kas tur valda
, 2023-10-04 19:17, pirms 8 mēnešiem
ST2 rakstīja: Žagaru tur vajadzēja. Latvieši šad tad dotos skatīties Kauņas spēles. Wolves nav nopietni. BTW, NBA top klubu algu budžets (gada) ap 200 mlj.
Tāpat ļoti daudzi brauc uz Žalgiris spēlēm atbalstīt, vēl nesen bija ziņa, ka latviešu fani uztaisījuši nekārtības
, 2023-10-04 19:27, pirms 8 mēnešiem
Un te daži naivi saka, ka mums vajag EL klubu, ka ja visas Rīgas komandas apvienotu nevis katrs rautu deķīti, tad varētu izveidot Mums visai līgai kopā budžets ir labi ja 2/3 no zaļās nāves, kas ne tuvu nav biezākais EL klubs Labs jautājums vai vispār, kādam sporta klubam ir 13 miljoni sezonā? Vienīgie nāk prātā RFC un RFS un pirmo sezonu atjaunotais Dinamo - citiem nez vai ir bijis un tuvākajos gados būš.
, 2023-10-04 20:27, pirms 8 mēnešiem
Ventspils, ASK, Barona ziedu laiki vēl bija ok. Bet nav mums tādu sponsoru, Lietuva lielāka, bagātāka valsts un pie mums arī tautā basīts nav tik populārs kā hokejs.
, 2023-10-04 20:32, pirms 8 mēnešiem
Piekrītu, ka hokejs ir populārākais sporta veids 2 vai 3 nedēļas gadā. 😀
, 2023-10-04 20:50, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un te daži naivi saka, ka mums vajag EL klubu, ka ja visas Rīgas komandas apvienotu nevis katrs rautu deķīti, tad varētu izveidot Mums visai līgai kopā budžets ir labi ja 2/3 no zaļās nāves, kas ne tuvu nav biezākais EL klubs Labs jautājums vai vispār, kādam sporta klubam ir 13 miljoni sezonā? Vienīgie nāk prātā RFC un RFS un pirmo sezonu atjaunotais Dinamo - citiem nez vai ir bijis un tuvākajos gados būš.
Tev ir tāda ļoti ačgārna izpratne par to, kā funkcionē Žalgira finansiālā puse. Mūsu bomžošanās realitāte daudziem ir sačakarējusi prātu.
Rakstā taču skaidri un gaiši norādīts, ka klubs 2,1 miljonu iekasē no abonementiem, sezonas gaitā iztirgotas vairāk kā 1/3 miljona biļešu, vidēji uz spēli nāk gandrīz 15K skatītāju. Plus komanda saņem TV naudu.
Žalgira budžetam ir maz sakara ar sponsoru sakasīšanu. Ja komanda no saviem 13 miljoniem 8-9 miljonus nopelna ar biļetēm, Tv tiesībām, krekliņiem, suvenīriem un hotdogiem, tad saradīsies arī vietējie sponsori, kas šim šovbiznesam piemetīs atlikušos 4-5 miljonus.
Arī Latvijā no sponsoriem nebūtu problēmu savākt pāris miljonus sezonā. Tikai kāpēc, lai kāds dotu lielas naudas summas Latvijas klubiem, kuri nejēdz pārdot savu produktu? Tā ir sērga Latvijas sportā, turklāt ne tikai basketbolā
, 2023-10-04 21:18, pirms 8 mēnešiem
playthegame rakstīja: Tev ir tāda ļoti ačgārna izpratne par to, kā funkcionē Žalgira finansiālā puse. Mūsu bomžošanās realitāte daudziem ir sačakarējusi prātu.
Rakstā taču skaidri un gaiši norādīts, ka klubs 2,1 miljonu iekasē no abonementiem, sezonas gaitā iztirgotas vairāk kā 1/3 miljona biļešu, vidēji uz spēli nāk gandrīz 15K skatītāju. Plus komanda saņem TV naudu.
Žalgira budžetam ir maz sakara ar sponsoru sakasīšanu. Ja komanda no saviem 13 miljoniem 8-9 miljonus nopelna ar biļetēm, Tv tiesībām, krekliņiem, suvenīriem un hotdogiem, tad saradīsies arī vietējie sponsori, kas šim šovbiznesam piemetīs atlikušos 4-5 miljonus.
Arī Latvijā no sponsoriem nebūtu problēmu savākt pāris miljonus sezonā. Tikai kāpēc, lai kāds dotu lielas naudas summas Latvijas klubiem, kuri nejēdz pārdot savu produktu? Tā ir sērga Latvijas sportā, turklāt ne tikai basketbolā
Par to, ka mārketings mums ir čupā, es pats runāju entos gadus. Bet, lai cik tizls nebūtu Dinamo, viņi šobrīd ir labs piemērs. Labākajos gados Dinamo caur merču un biļetēm ienesa 2-3 miljonus sezonā. Un tas ir ar vidējo apmeklējumu ap 7500 skatītāju. Kura komanda mums ir spējīga pievākt gandrīz pilnu arēnu? un jāatcerās arī tas, ka pie mums cilvēki negrib maksāt.
Laba naudiņa. Ar koka tetri tādu nenopelnīt!
, 2023-10-04 21:27, pirms 8 mēnešiem
Sanāk, ka Žalgiris pērn NOPELNĪJA (profit) 1.1 mio?

Palabojot pirmo komentu - pērnajā sezonā 200M algās izmaksāja tikai GSW, kas būtu 190M eiro. Lielākajai daļai klubu algas bija 145-155M $ robežās, Spuriem tikai 100M.

Bet, protams, NBA - tās ir tikai algas, un klubu kopējo budžetu var tikai minēt. Žalgirim algās cik tad varētu aiziet 5-8M?
, 2023-10-04 22:03, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Par to, ka mārketings mums ir čupā, es pats runāju entos gadus. Bet, lai cik tizls nebūtu Dinamo, viņi šobrīd ir labs piemērs. Labākajos gados Dinamo caur merču un biļetēm ienesa 2-3 miljonus sezonā. Un tas ir ar vidējo apmeklējumu ap 7500 skatītāju. Kura komanda mums ir spējīga pievākt gandrīz pilnu arēnu? un jāatcerās arī tas, ka pie mums cilvēki negrib maksāt.
Pirmkārt - kādu arēnu? Mums ir tikai viena īsta sporta būve, kas atbilst laikam - Arēna Rīga. Jā, reģionos ir labas sporta halles sabūvētas, bet tās grūti nosaukt par šovbiznesam atbilstošām sporta būvēm.
Otrs - cilvēki būtu gatavi maksāt, ja vien pretī būtu vērtība par ko likt galdā naudiņu. Kā jau te minēja, uz Žalgira spēlēm brauc ne mazums latviešu. Stipri šaubos vai tie, kas brauc uz Žalgira spēlēm ikdienā iet uz to pašu VEF.
Cilvēku neapmuļķosi. Ja gribi ietirgot s_du, tad vismaz pacenties to iepakot smuka konfekšu papīrītī. A tā, pie mums sportā ir pieņemts, ka s_du, kas iietīts Lidl maisiņā, mēģina notirgot pa lēto. Neviens nepērk un tad tirgotājs iet pie valsts un pašvaldības čīkstēdams, ka sporta veids iet uz grunti un valstij jāglābj ar dotācijām.
Kāpēc Lietuvas hokeja komandas spēj notirgot savu komandu spēles ar dažādām aktivitātēm sociālajos tīklos, bet mūsu hokeja komandu mārketinga cilvēki labākajā gadījumā reizi pa reizei atceras, ka var ielikt kādu strupu aprakstu soc.tīklos?
, 2023-10-04 22:22, pirms 8 mēnešiem
Nu Lilards cik tur saņems NBA pāri 60 milj sezonā... kādi 5 Žalgiris kopā!)💪
, 2023-10-05 02:40, pirms 8 mēnešiem
aivars_marcinkevics_5593420 rakstīja: Nu Lilards cik tur saņems NBA pāri 60 milj sezonā... kādi 5 Žalgiris kopā!)💪
Bezjēdzīgi salīdzināt
Dāvim, kurš ir REĀLS MONSTRS, bet ikdienā silda soliņu un dzer gatorade vienam ir lielāka alga par žalgira budžetu
Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
7

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
8

Medijs: ''Baskonia'' varētu mēģināt piesaistīt Banki vakantajā trenera vietā

Boloņā bāzētais medijs ''Repubblica'' ziņo, ka Spānijas ACB klubs ''Baskonia'' šajā starpsezonā atkārtoti varētu mēģināt piesaistīt Latvijas izlases un ''Virtus'' galveno treneri Luku Banki. Kluba trenera vieta kļuva vakanta pēc tam, kad netika turpināta sadarbība ar Duško Ivanoviču.
Paula Strautmane. Kolāža: Charnay Basket

Latviešu rokāde "rozā kreklos": Paula Strautmane spēlēs Francijas elitē

Paula Strautmane 2025. gada sezonā pārstāvēs Francijas virslīgas klubu "Charnay Basket", otrdien, 28. maijā, informēja komandas preses dienests. Aizvadītajā sezonā klubā spēlēja Kate Vilka.