Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markuss Ozoliņš: ''Liels prieks par pirmo Eiropas čempionāta pjedestālu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Markuss Ozoliņš: ''Liels prieks par pirmo Eiropas čempionāta pjedestālu''
Markuss Ozoliņš 3. vietā. Foto: FIM Europe

Spānijā, Galiciā ātrajā “Lugo” mototrasē, nesen tika aizvadīts Eiropas čempionāta ceturtais posms motokrosā. Šajā posmā Markuss Ozoliņš EMX125 klasē ierindojās augstajā trešajā vietā.

Sarunā ar EMX125 klases sportistu Markusu Ozoliņu (privāti) pēc sacensībām viņš atzina, ka Spānijā nostartēja ļoti labi. ''Sestdien bija treniņi un kvalifikācijas brauciens. Treniņā uzrādīju sesto ātrāko apļa laiku. Kvalifikācijā sanāca lieliska. Jutos brīvi, trase arī patika. Sanāca uzstādīt trešo ātrāko apļa laiku, tas deva sesto starta pozīciju. Bijām sadalīti divās grupās,” stāsta Markuss Ozoliņš.

Pirmajā braucienā starts neizdevās tik labs, kā sportists bija vēlējies. Viņš startā aizbrauca ap 13. vietu, taču brauciena laikā aizcīnījās līdz sestajai vietai. ''Apsteidzu jau piekto pozīciju, bet mazliet pietrūka brauciena laiks. Finišēju sestais. Svētdien, otrajā braucienā, starts izdevās ļoti labs. Aizbraucu kā sestais un aizcīnījos līdz trešajai vietai. Brauciena laikā piedzinās rokas. Saguru un mani apsteidza viens braucējs. Finišēju ceturtais. Kopumā ar šīm sacensībām esmu apmierināts. Trase ļoti patika, tā bija “forša” un tehniska. Kopvērtējumā izcīnīju augsto trešo vietu. Šis ir mans pirmais Eiropas čempionāta pjedestāls. Par to esmu ļoti priecīgs. Šis man ir liels sasniegums,'' nobeidz Ozoliņš.

Pēc četriem Eiropas čempionāta posmiem, kas notika Itālijā – Sardīnijā, Trentīno, Portugālē un Spānijā, Markuss Ozoliņš kopvērtējumā ieņem 9. vietu.

Eiropas čempionāta EMX125 klases piektais un EMX250 klases ceturtais posms motokrosā notiks jau šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā Francijā.

Sacensību rezultāti ŠEIT.

Atgādināsim, ka 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē “Zelta Zirgs”, norisināsies Pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā.

Biļetes iepriekšpārdošanā: https://latviamxgp.com/

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)