Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pasaules skriešanas čempionātā Rīgā būs arī pusmaratona stafetes distance

Pasaules skriešanas čempionātā Rīgā būs arī pusmaratona stafetes distance
Foto: Renārs Koris

LETA. Šogad Rīgā notiekošajā pasaules skriešanas čempionātā būs arī pusmaratona stafetes distance, vēsta sacensību organizatori.

Līdzās piecu kilometru distancei, jūdzes un pusmaratona (21 kilometra) skrējienam programmā iekļauta arī 10,2+10,9 kilometru stafetes distance.

Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā norisināsies šī gada 30.septembrī un 1.oktobrī, pirmo reizi pasaules vēsturē trīs distancēs pulcējot gan pasaules elites skrējējus, gan arī skriešanas entuziastus un ģimenes ar bērniem no vairāk nekā 100 pasaules valstīm.

Sestdien, 30.septembrī, pasaules čempionāta Bērnu dienas distancēs izskrieties un pie pasaules čempionāta medaļām tikt varēs jaunākā skrējēju paaudze (bērni vecumā līdz 12 gadiem), kuriem organizatori Brīvības pieminekļa pakājē piedāvās 200 metru, 400 metru un sprinta distances. Reģistrācija Bērnu dienas distancēm tiks atklāta 2023.gada jūlijā.

Savukārt svētdien, 1.oktobrī, Rīgas ielās startēs jūdzes (1609 metri), piecu kilometru, pusmaratona un pusmaratona stafetes dalībnieki. Starta laiki arī jaunajā programmā apzināti plānoti tā, lai masu skrējiena dalībnieki varētu izskriet un nopelnīt visu trīs distanču medaļas. Reģistrācija pasaules čempionāta masu skrējieniem iespējama pasaules čempionāta mājaslapā "www.riga23.org."

Plānots, ka sacensībās piedalīsies apmēram 25 000 dalībnieku, no kuriem 3000 līdz 5000 varētu būt ārvalstu viesi.

Kopējais pasākuma budžets ir apmēram divi miljoni eiro. Privāto sponsoru ieguldījums pasākumā ir no 600 000 līdz 700 000 eiro, Rīgas domes līdzfinansējums - 300 000 eiro, bet Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) līdzfinansējums - 250 000 eiro.

Izmantotie resursi:
LETA


Līna Mūze-Sirmā. Foto: Guntis Bērziņš
3

Eiropas čempionātā Romā uzstāšanās visai Latvijas šķēpraižu saimei

Romas Olimpiskajā stadionā otrdien šķēpus metīs visi pieci Latvijas sportisti, kas devušies Vecā kontinenta meistarsacīkstēs apliecināt sevi šķēpmešanas sektorā. Pēcpusdienā vīru kvalifikācijas mačos vietu finālā lūkos iegūt Patriks Gailums, Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders, bet vakarā finālcīņas aizvadīs Latvijas spēcīgākās šķēpmešanas dāmas Līna Mūze-Sirmā un Anete Sietiņa.
Natalija Kačmareka. Foto: EPA/Scanpix

Kačmareka izskrien apli zem 49 sekundēm, Šveicei divi negaidīti zelti

Romā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā par personīgā rekorda labošanu par pussekundi parūpējās Polijas 400 metru skrējēja Natalija Kačmareka, kura no Eiropas vicečempiones nu kļuvusi par zelta godalgas turētāju. Negaidīti sekmīgs vakars padevās Šveices vieglatlētiem, kārtslēkšanas sektorā triumfējot Anželikai Mosterei, bet 200 metru skrējienā par uzvarētāju kļūstot Timoti Mumentaleram.
Gunta Vaičule. Foto: Guntis Bērziņš
8

Pusapļa skrējienā Vaičule neatkārto rīta sniegumu un pabeidz EČ 24. vietā

Eiropas čempionāts vieglatlētikā ar 24. vietu noslēdzies Latvijas 200 metru skrējējai Guntai Vaičulei, kura pusfināla stadijā nespēja pietuvoties savam rīta sniegumam, pabeidzot čempionātu ar skrējienu 23,48 sekundēs.