Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1507, Did:0, useCase: 3

Ar 140 dalībniekiem Biķernieku trasē sāksies jaunā drifta sezona

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar 140 dalībniekiem Biķernieku trasē sāksies jaunā drifta sezona
Foto: Drift Latvia

18. un 19. maijā Biķernieku trasē gaidāms sezonas sākums driftā, paziņojuši organizatori. Šogad gaidāms Baltijas drifta čempionāts un uz pirmo posmu pieteikušies kupls dalībnieku skaits - 140.

140 dalībnieki nedēļās nogalē tiksies Biķernieku trasē, lai atklātu sezonu. ''Street'' klasē uz starta ir reģistrējušies 58 sportisti, ''Semi Pro'' klasē 41 sportists, un ''PRO'' klasē 41 sportisti. Divās trases vienlaicīgi, četru tandēmu fināli-''Street X'', ''Street'', ''Semi Pro'' un ''Pro'', un 250 kvalifikācijas braucienu.

Sacensības sāksies sestdien, 18. maijā, kur visas dienas garumā notiks drifta treniņi, bet vakarpusē visas ieskaites klases aizvadīs savus kvalifikācijas braucienus. Noteikti jāpiemin, ka skatītāji ar svētdienas ieejas biļeti varēs apmeklēt sacensības arī sestdien.

19. maijā oficiālā sacensību daļa sāksies plkst. 14.00 ar atklāšanas ceremoniju visām klasēm kopā. Pēcāk sekos ''Street'', ''Semi pro'' un ''Pro'' klases galvenie tandēmu braucieni. Jāpiemin, ka skatītājiem ieeja atvērta jau no plkst. 09.00 katru dienu, tāpēc lielākajiem drifta faniem ir iespēja apmeklēt sacensības jau no paša rīta un nepalaist garām nevienu braucienu.

Izpētot dalībnieku sarakstu, redzami vairāki jau zināmi vārdi drifta disciplīnas aprindās, bet ir arī daži pavisam jauni uzvārdi. ''2024.gada dalībnieku parks noteikti būs viens no iespaidīgākajiem, kādu būsiet redzējuši. Šogad uz starta mums ir ne tikai gados jaunie sportisti, bet sportisti, kuri starpsezonā nomainījuši klases. Noteikti visiem iesaku atrast laiku un izstaigāt dalībnieku parku, jo tas būs atvērts visiem, aplūkot auto, parunāties ar sportistiem un izbaudiet visu sacensību konceptu. Sportisti vienmēr priecājas satikt līdzjutējus,'' stāsta organizators Jānis Blušs.

''PRO'' klasē uz starta izies rekordliels dalībnieku skaits, 41 sportists, no visām trīs Baltijas valstīm. Kā pirmo noteikti jāpiemin Kristapu Blušu, kurš plāno aizvadīt pilnu Latvijas drifta čempionātu. Kristaps ir vienīgais Latvijas sportists, kurš ir braucis prestižajā FD seriālā Amerikā. Viens no lielākajiem sāncenšiem Kristapam būs Nikolass Bertāns, kurš taisnā ceļā ieradīsies Latvijā no Spānijas, kur piedalījās ''Drift Masters'' pirmajā posmā un ''Volrace Gymkhana Masters'' sacensībās, kurās plūca uzvaras laurus. Uz starta redzēsim arī Edgaru Kroģeri, kurš arī piedalījies sacensībās Spānijā. Jāmin arī Rolands Bērziņš, kurš nu jau ir Latvijas divkārtējais ''Pro'' drifta čempions, un Kristians Burkovs, kurš nedēļu iepriekš uzvarēja Baltijas drifta čempionāta posmu. Tāpat konkurenci sastādīs Aleksandrs Vlasovs, kurš ir 2023. gada ''Semi Pro'' čempions.

''Semi Pro'' klasē uz starta arī ir liels sportistu skaits. ''Semi Pro'' aizvadīs posmu gan Baltijas, gan Latvijas ieskaitē. Interesantāku to padarīs 10 debitanti, kuri no ''Street'' klases ir pārnākuši uz ''Semi-Pro''.Startēs abi Latvijas juniori - Daniels Baumanis, kurš uzvarēja ''Street'' klasē 2023. gadā, un Mārtiņš Immermanis.

''Street'' klasē būs jaunas debijas, daudz junioru, zināmi sportisti, jauns koncepts un interesanta trase. Street klasē ir jauns koncepts kvalifikācijai, kas sacensības padarīs vēl neprognozējamākas un aizraujošākas. Visi sportisti aizvadīs pirmo kvalifikācijas braucienu, bet ne visi brauks otro. Pirmie 24 sportisti pēc pirmā kvalifikācijas brauciena automātiski jau iekļūs tandēmu TOP32.

Biļetes ir pieejamas gan iepriekš pārdošanā- Biļešu Serviss - Biļešu Serviss, kā arī biļetes būs pieejamas uz vietas sacensību dienā, kad tās maksās 25 Eur. Biļetes ietver ieeju arī dalībnieku parkā, skatītāju zonā, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām.

Informāciju sagatavoja:
Drift Latvia