Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šauļos deviņu stundu izturības sacīkstēs triumfē "Movers.lv" komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Šauļos deviņu stundu izturības sacīkstēs triumfē "Movers.lv" komanda
Foto: Openkart.lv

Bačiūnu "DriftGo" kartodromā Šauļos ceturto reizi aizvadīta Sodi World Series Endurance Cup sacīkste. Tāpat kā tieši pirms gada, arī šoreiz sacīkstes ilgums bija 9 stundas, bet, ņemot vērā lielo komandu atsaucību - pirmo reizi piedzīvots sold-outs, kas ir 24 komandas, vienlaikus tika izmantoti divi gokartu modeļi, kas piešķīra vēl vienu papildu dimensiju gan sacensību rīkošanās, gan komandām pielāgojot stratēģiju.

Piedalījās 21 Lietuvas un 3 Latvijas komandas. Savu trešo uzvaru tikpat daudz sacīkstēs izcīnīja droši var teikt Baltijas labākā Endurance komandas "Movers.lv" ar Andreju Laipnieku, Krišu Jaunzemi, Hariju Cīruli un Kasparu Ritumu sastāvā, kā arī Kristapu Grīnieku un Rūdolfu Šmitu uz komandtiltiņa. Ja iepriekšējās divas reizes sīvākie konkurenti "Kartinga klubs Šauļi" (Orests Burgaila, Grants Karecks un Rolands Kā) tika pārspēti par vairāk nekā vienu apli, tad šoreiz cīņa bija ļoti saspringta un tikai pēdējā nogrieznī Andrejam izdevās apdzīt Orestu un izcīnīt uzvaru ar 5,3 sekunžu pārsvaru. Šoreiz mūveriem bija nepieciešama visa meistarība gan trasē, gan boksos, gan uz komandtiltiņa, lai šo uzvaru izcīnītu. Arvien lielāka konkurence ir tikai apsveicama un izpratne par Endurance sacensību būtību Lietuvā arvien pieaug.

Otra labākā Latvijas komanda bija "4x4" ar Ruslanu Dzeni, Aleksandru Špatcu un Edgaru Lielgalvi sastāvā. Inetersanti, ka Ruslanam tā bija ceturtā, Aleksandram otrā, ber Edgaram debijas Endurance sacīkste karjerā. Četrreizčetrinieki izcīnīja 5. vietu četrus apļu aiz uzvarētājiem. Debiju piedzīvoja vēl viena Latvijas komanda, kurai ir zināma sasitība ar Openkart. Jau kādu laiku savas kartinga sacensības ir arī biznesa tīklošanās kopienai BNI "Vivaldi", kur īsts motors ir Mārcis Jaunzemis un ik pa laikam arī kāds openkartists piedalās, tad nu arī pierunājām izveidot savu komandu un piedalīties HeavyWeight (95+) ieskaitē. Komandas menedžera Mārča uzraudzībā "Vivaldi Race" deviņu smago komandu ieskaitē uzkāpa uz trešā pjedestāla pakāpiena, bet kopvērtējumā ierindojās 17. vietā. Komandas sastāvā piecus Openkart čempionāta posmus aizvadījušais Rendijs Dronka, kā arī Kristaps Ruska, Andris Ivančiks un Raivis Anops.

Šogad Šauļos tiks rīkotas vēl vienas Endurance sacīkstes, šoreiz jau 12 stundas - 21. septembrī. Aicinām padomāt par šo datumu mūsu komandām, kuras skaļāk vai klusībā tomēr vēlas pamēģināt savus spēkus šajā kartinga novirzienā.