Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Irbe: ''Šāda līmeņa spēlēs neatceros tik daudz rikošetu''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Irbe: ''Šāda līmeņa spēlēs neatceros tik daudz rikošetu''
Artūrs Irbe ar Kristeru Gudļevski Latvijas izlases treniņā. Foto: LHF

LETA. Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe, kurš ar medijiem sarunājās pēc šī rīta Latvijas izlases treniņa, nevarēja nosaukt līdzīgus gadījumus no savas karjeras, kad tik daudz būtu zaudēti vārti pēc ripas rikošetiem.

Kā zināms, Latvijas izlase turpina dalību šī gada pasaules čempionātā, kur pirmajās divās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras papildlaikos, bet lielāko daļu ripu savos vārtos ielaidusi pēc ripas rikošetiem.

Pirmajā mačā latvieši ar 5:4 papildlaikā uzvarēja Polijas izlasi, kura elites divīzijā atgriezusies pēc 22 gadu pārtraukuma, trīs no četriem vārtiem ielaižot pēc ripas lidojuma trajektorijas maiņas vārtu priekšā. Savukārt otrajā mačā Latvijas izlase papildlaika pēdējā sekundē ar 3:2 izrāva uzvaru pār Franciju, arī šajā mačā vienus vārtus zaudējot pēc rikošeta.

"Varbūt kaut kad bērnībā, kad pa spēli bija 60 vai 70 metieni, tā varēja būt," savu pieredzi vārtos pirmdien sarunā ar žurnālistiem atcerējās Irbe. "Bet tik augsta līmeņa spēlēs es neatceros. Četri ielaisti vārti no saviem spēlētājiem ir diezgan nepieredzēti, lai gan es skatos, ka tā diezgan bieži tagad notiek arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), jo vārtsargi ir tik labi, ka savādāk viņiem grūti iemest."

Kā norādīja Irbe, kurš pats ir bijušais NHL un Latvijas izlases spēlētājs, šādās epizodēs vārtsargam galvenais ir nesalūzt un nesākt sev uzdot jautājumus "vai tiešām es esmu tik slikts?".

Tāpat Latvijas izlases vārtsargu treneris norādīja, ka gaidāmajā spēlē pret Kazahstānu, kas tiks aizvadīta otrdien, Latvijas izlases vārtos stāsies vārtsargs, par kuru tika lemts jau iepriekš, tiesa, neatklājot, kurš tieši tas būs.

Līdz šim Latvijas izlase dalībai čempionātā pieteikusi vārtsargus Elvi Merzļikinu un Kristeru Gudļevski, bet valstsvienības rīcībā ir arī Ēriks Vītols, kurš pagaidām turnīram nav pieteikts.

Par to, vai tiek vēl gaidīts Artūrs Šilovs no NHL kluba Vankūveras "Canucks", Irbe medijiem sacīja, ka korekti būtu atbildēt "gan jā, gan nē, jo mēs vienmēr gaidām labākos hokejistus".

Kā zināms, Šilovs kopā ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru un "Canucks" svētdien NHL Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas trešajā mačā ar 4:3 pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā panāca 2-1. Ja Šilovs un Bļugers sēriju līdz četrām uzvarām tomēr zaudētu, tad sestā spēle tiktu aizvadīta 19.maijā pēc Latvijas laika.

Vārtsargu treneris paslavēja visus trīs vārtu vīrus, kuri pašlaik ir Latvijas izlases rīcībā, un sacīja, ka ir tas lielisks kolektīvs. "Ja parādīsies tāda problēma kā vēl viens vārtsargs, kuru izmantot čempionātā, mēs par to domāsim," piebilda Irbe. " Šobrīd man liekas, ka ne tas draud un ne tas spīd."

Turpinājumā Latvijas izlase 14.maijā Latvijas tiksies ar Kazahstānu, kura čempionātu sestdien uzsāka ar uzvaru 3:1 pār Franciju, bet svētdien ar 2:6 piekāpās Slovākijai. Tad 15.maijā būs jāspēlē ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-13 15:29, pirms nedēļas
Pagājušogad gada vārds bija "Bronza", šogad tas būs "Rikošets"

     [+] [-]

, 2024-05-13 15:45, pirms nedēļas
Al Pačīno rakstīja: Pagājušogad gada vārds bija "Bronza", šogad tas būs "Rikošets"
irbe laikam meklē pareizās zāles saviem padotajiem. tagad mēs zinām, ka mūsu vārtsargu skolas īstais nosaukums ir Rikošets. bet Irbem jau nu vajadzētu zināt, ka NHL 1/2 no visiem vārtiem šādi tiek arī gūti. tur neviens neņaud lar rikošetiem, jo tāds ir mūsdienu hokejs.

     [+] [-]

, 2024-05-13 16:20, pirms nedēļas
varonis rakstīja: irbe laikam meklē pareizās zāles saviem padotajiem. tagad mēs zinām, ka mūsu vārtsargu skolas īstais nosaukums ir Rikošets. bet Irbem jau nu vajadzētu zināt, ka NHL 1/2 no visiem vārtiem šādi tiek arī gūti. tur neviens neņaud lar rikošetiem, jo tāds ir mūsdienu hokejs.
Agha NHL TIEŠĀM ir rikošetu līga.😁😁😁

     [+] [-]

, 2024-05-13 16:30, pirms nedēļas
Rikošeti ir vājinieku atruna, īstais iemesls ir tas ka mūsējie pozicionāli spēlē kā auni un vienmēr atrodas nepareizajās vietās laukumā.

     [+] [-]

, 2024-05-13 16:53, pirms nedēļas
Cilvēki, kuri ar sportu ir uz TU, paši spēlētāji, izbijušie, eksperti, leģendas kā Artūrs Irbe, visi min, ka bijusi super reta, neveiksmīga spēle ar rikošetiem, bet Latvijas krējums jau vienmēr izcelsies ar savu pretīgo komentēšanu.
Un tieši komentēšanu, nevis runāšanu, tāpēc arī internets ir vienīgā vieta, kur Jūs spējat kaut ko izdarīt. Dzīvē gan jau vienkārši paplašinātu teikumu nespēj salikt kopā.