Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Čehu vārtsargs pretinieku pārstāvim trāpa ar ripu pa pieri un uzdāvina savu nūju

Agris Suveizda

Čehu vārtsargs pretinieku pārstāvim trāpa ar ripu pa pieri un uzdāvina savu nūju
Petrs Mrāzeks. Foto: IIHF

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija vakar svinēja otro uzvaru, atspēlējoties no 1:3 un ar 6:3 pārspējot Norvēģiju. Ne tā labākā pirmā spēle turnīrā padevās Čikāgas "Blackhawks" pamatvārtsargam Petram Mrāzekam.

Piektdien turnīru Čehija sāka ar uzvaru bullīšos pār Somiju (1:0), un Anaheimas "Ducks" vārtsargs Lukāšs Dostals atvairīja 21 no 21 metiena. Turpretī Mrāzeks pret norvēģiem tika galā tikai ar astoņiem no vienpadsmit metieniem un arī izcēlās ar tālo piespēli pa pieri Norvēģijas izlases pārstāvim uz viesu soliņa. Pēc mača Mrāzeks atvainojās un uzdāvināja savu nūju.

Mrāzeks piedalās savā trešajā pasaules čempionātā un Čehijas izlasei palīdz pēc septiņu gadu pārtraukuma. Ostravā dzimušais un uzaugušais Mrāzeks Ziemeļamerikā spēlē jau kopš 2009. gada un Nacionālajā hokeja līgā pārstāvējis arī Detroitas "Red Wings", Filadelfijas "Flyers", Karolīnas "Hurricanes" un Toronto "Maple Leafs", līgā kopumā aizvadot 390 spēles. Šosezon Mrāzekam 56 mači, atvairīti 90,8% metienu un ielaistas vidēji 3,05 ripas.

Čehija nākamo spēli aizvadīs rīt pret Šveici.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA