Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Ansons: "Kaut kur poļiem paveicās, jā, bet dažbrīd paveicās arī mums"

Rolands Eliņš

Ansons: "Kaut kur poļiem paveicās, jā, bet dažbrīd paveicās arī mums"
Raivis Ansons spēlē pret Poliju. Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas hokejists Raivis Ansons pēc pasaules čempionāta spēles pret Poliju (5:4 papildlaikā) atzina, ka spēles gaita nebija tāda, kādu Latvijas izlase bija iecerējusi, taču beigās tomēr izdevies gūt uzvaru. Viņš pēcspēles sarunā ar medijiem arī norādīja, ka neizdevās spēli sākt maksimālajā gatavībā, kas rītdienas mačā pret Franciju noteikti būs jālabo.

"Forši, protams, ka beigās uzvarējām, bet skaidrs, ka spēles gaita nebija tāda, kāda bija iecerēta," pēc mača medijiem izteicās Raivis Ansons. "Spēle bija viļnveidīga ar lielām pārmaiņām - vienā uzbrukumā iemeta viņi, nākamajā mēs, tad atkal viņi bija viļņa augšā un mēs lejā. Bet beigās savācāmies un uzvarējām."

Par to, ka Polijas izlase būtu pārsteigusi Latviju, īsti nevar runāt, jo Polijas vēlmi spēlēt pretuzbrukumos un centieniem pieturēt ripu izlases treneri izteicās jau pirms spēles. Kādēļ tad neizdevās tikt galā ar Poliju šajos spēles elementos?
"Nezinu. Varbūt neizgājām uz spēli pilnībā gatavi, un tad viņi mūs noķēra tajos pretuzbrukumos," atzina Ansons. "Varbūt vajadzēja detalizētāk paskatīties, kā tikt ar to galā."

Latvijas izlase abos spēles lielajos pārtraukumos (pēc 1. un pēc 2. perioda) bija iedzinējos. Ansons pastāstīja, ka šajos brīžos galvenais treneris ģērbtuvēs nekādu paniku nav sējis un aicinājis turpināt savu spēli: "Teica, lai vienkārši turamies pie spēles plāna un tad arī viss būšot kārtībā."

Ansons savā pasaules čempionāta debijas spēlē nopelnīja rezultatīvu piespēli, kad piedalījās Latvijas izlases pirmo vārtu guvumā, ripu vārtos raidot Robertam Mamčičam. Ansons kopumā nospēlēja 9:42 minūtes, veica divus metienus pa vārtiem un palika ar neitrālu lietderības koeficientu, tiesa, zaudēja 12 no 15 iemetieniem un trešajā periodā, kad notika pāreja uz spēli ar trim maiņām, spēlēja daudz mazāk.

"Tagad jau jānoskaņojas rītdienas spēlei. Kā izvairīties no līdzīga pirmā perioda? Jābūt gatavākiem. Principā jau jādara viss tas pats, visa iesildīšanās un noskaņošanās, vienkārši ar labāku iznākumu," sacīja Ansons.

Polijas izlase savus vārtus guva ar dažādu rikošetu palīdzību - veiksme vai arī vārtu priekšā padarītā darba augļi? "Kaut kur viņiem paveicās, jā, bet arī mums kaut kur paveicās," teica Ansons. "Tā ka veiksmes faktors šoreiz jārēķina uz abām pusēm. Tas pats jau arī papildlaikā - nemaz tik bieži negadās, ka īsā laika sprīdī ripa trāpa pa abu vārtu stabiņiem. Tā ka šeit nav man daudz, ko piebilst."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA