Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Makinnonam Avs rekords, Krosbijam četri punkti izlaistā 4:0, arī Haimenam 50. vārti

Makinnonam Avs rekords, Krosbijam četri punkti izlaistā 4:0, arī Haimenam 50. vārti
Neitans Makinnons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā uzvaras šonakt izcīnīja arī Vašingtonas "Capitals", Kolorādo "Avalanche", Ņūdžersijas "Devils", Karolīnas "Hurricanes", Otavas "Senators", Dalasas "Stars", Tampabejas "Lightning" un Monreālas "Canadiens" komandas.

• Devīto uzvaru pēc kārtas svinēja Kolorādo "Avalanche", kas pēdējās 24 minūtēs mājās izglābās no 0:4 un pagarinājumā pārspēja Pitsburgas "Penguins" (5:4).

• Visos viesu vārtos piedalījās Sidnijs Krosbijs (1+3), bet mājiniekiem ar trim punktiem izcēlās Žonatans Druēns (2+1) un Neitans Makinnons (1+2).

• Makinnons pie punkta tika 18. spēlē un 34. mājas spēlē pēc kārtas, ir otrais rezultatīvākais sezonā (71 spēlē 44+78) un ir labojis "Avalanche" visu laiku rezultatīvākās sezonas rekordu, pārspējot Džo Sakika 120 (51+69) punktus pirms 28 gadiem.

• Līgas labākais snaiperis ar 58 vārtiem ir Ostons Metjūzs, kuram Karolīnā (1:2) tikai piespēle, bet, gluži kā Sems Rainhārts, 50. vārtus sezonā guva arī Zeks Haimens, kura līdz šim spožākā vārtu sezona bija tikai ar 36 precīziem metieniem.

• Haimena 50. vārtiem divas piespēles pievienoja Konors Makdeivids, taču Edmontonas "Oilers" izlaida 3:1 un ar 3:5 piekāpās Otavā.

• Dalasas "Stars" ceturto panākumu pēc kārtas ar 1+2 kaldināja Tailers Seigins un Mets Dušeins, palīdzot ar 4:2 uzvarēt Arizonā, bet Čārlijs Lindgrens (27/27) un Kāpo Kahkonens (36/36) nospēlēja sausā Vašingtonas "Capitals" un Ņūdžersijas "Devils" panākumos pār Vinipegas "Jets" (3:0) un Ņujorkas "Islanders" (4:0).

• Monreālas "Canadiens" ar 5:1 viesos sakāva Sietlas "Kraken", kas piedzīvoja astoto zaudējumu pēc kārtas. Divi vārti Aleksam Ņūhukam, trīs punkti aizsargam Keidenam Gūlī (1+2).

NHL rezultāti

SpēleRez.SpēleRez.
Capitals – Jets3:0Flyers - Panthers1:4
Avalanche – Penguins5:4 PCoyotes - Stars2:4
Islanders - Devils0:4Ducks - Lightning2:3 P
Hurricanes – Maple Leafs2:1Flames - Sabres1:4
Senators - Oilers5:3Kraken - Canadiens1:5

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2024-03-25 12:57, pirms 2 mēnešiem
Interesanti, ka Makdeivids var sasniegt vismaz 100 piespēles sezonā kopš 90./91. Gada sezonas, kad pēdējais to izdarija Greckis.
Valērijs Ničuškins. Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

''Avalanche'' uzbrucējs neiztur narkotiku testu un tiek diskvalificēts uz sešiem mēnešiem

NHL paziņojusi, ka atkārtoti spēlētāju palīdzības programmā ievietots Kolorādo ''Avalanche'' uzbrucējs Valērijs Ničuškins, kurš tādējādi hokeju nespēlēs vismaz pusgadu, turklāt šajā periodā nesaņems algu. Tiek ziņots, ka deviņus vārtus guvušais spēlētājs Stenlija kausa izcīņā nav izturējis narkotiku testu.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

''Hurricanes'' vēlreiz pagarina sēriju, ''Stars'' nonāk soļa attālumā no Rietumu fināla

Naktī uz otrdienu Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā otro uzvaru Austrumu konferences otrajā kārtā svinēja Karolīnas ''Hurricanes'', kas ar 4:1 apspēlēja Ņujorkas ''Rangers'' (sērija 2-3). Rietumu konferencē soli līdz tās finālam nonāca Dalasas ''Stars'', kas sērijas ceturtajā spēlē ar 5:1 pārspēja Kolorādo ''Avalanche'' (sērijā 3-1).
Cīņa pie Artūra Šilova vārtiem. Foto: Jason Franson/AP/Scanpix
62

Šilovs iztur pamatīgu apšaudi, Vankūvera atgūst mājas spēļu priekšrocību

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā vadību (2-1) atguvusi Vankūveras "Canucks", izbraukumā ar 4:3 pieveicot Edmontonas "Oilers". Artūrs Šilovs tika galā ar 42 no 45 edmontoniešu metieniem un tika atzīts par spēles otro zvaigzni, aizvadot vienu no spožākajām spēlēm līdzšinējā karjerā.