Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniores pārliecinoši pārspēj vācietes un finišē 9. vietā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Juniores pārliecinoši pārspēj vācietes un finišē 9. vietā
Latvijas junioru izlase pēc uzvaras pār vācietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Somijas pilsētā Lahti savu pēdējo spēli pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā aizvadīja Latvijas U19 sieviešu izlase, kas mačā par 9. vietu ar 6:2 pieveica Vācijas valstsvienību. Rezultatīvākās mūsu komandā ar 3 (1+2) punktiem katrai bija Elīna Dīce un Madlēna Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 15 no 17 pretinieču metieniem.

Spēlē pret vācietēm mūsu izlases treneru korpuss vietu vārtos uzticēja Allanai Kolosovai. Darba viņai bija apmēram tikpat, cik pretinieču vārtsardzei, bet Kolosova ar saviem pienākumiem galā tika ievērojamo labāk. Tas pierādījās jau 6. minūtē, kad vāciete gribēja savākt bumbiņu, kas lidoja garšm viņas cietoksnim, atsitoties pret bortu, bet veiklāka izrādījās Madlēna Rozīte, kura paspēja to ievirzīt vārtos. Pretinieču aizsardze centās to izķeksēt, tāpēc tiesneses vēl pētīja videoierakstu, tomēr pēc tam tik un tā norādīja uz laukuma centru – 1:0. 14. minūtē Marta Reke ar precīzu metienu Latvijas izlases pārsvaru jau dubultoja – 2:0. Otrās trešdaļas vidū Elīna Dīce panāca jau 3:0. Vācietes pie pirmā vārtu guvuma tika tikai sešas sekundes pirms otrā pārtraukuma, realizējot savu skaitlisko vairākumu – 3:1. Atjaunot intrigu viņām gan neizdevās jo pēdējā periodā Vācijas izlase guva tikai vienus vārtus, kamēr latviešu labā pa golam iemeta Loreta Nemiro, Sanija Ramona Āboltiņa un Marta Drille, nodrošinot Latvijas izlases uzvaru ar 6:2 un 9. vietu pasaulē.

Labākās spēlētājas balvu Latvijas komandā saņēma vārtsardze Allana Kolosova, kura tika galā ar 15 no 17 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās mūsu izlasē bija Madlēna Rozīte un Elīna Dīce, kurām pa 3 (1+2) punktiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...