Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniores zaudē dānietēm un atkāpjas uz B divīziju

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Juniores zaudē dānietēm un atkāpjas uz B divīziju
Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Elīna Dīce cīņā ar dānietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Somijas pilsētā Lahti notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja mūsu juniores, kas izslēgšanas spēlē ar 4:5 piekāpās Dānijas valstsvienībai, izkrītot no A divīzijas. Trīs rezultatīvas piespēles Elīnas Dīces kontā, divus vārtus guva Marta Reke, bet labākās spēlētājas balvu saņēma pirmā gola autore Madlēna Rozīte.

Spēles sākumā mūsu florbolistes centās uzņemties iniciatīvu, bet viņām tas neizdevās, jo samērā drīz izpaudās pretinieču teritoriālais pārsvars. Latvietes gan samērā droši darbojās aizsardzībā, bet viņu pārliecību stiprināja Esteres Elbretes drošā darbošanās vārtos. Liktenīga mūsu meitenēm izrādījās 11.minūtē, kad dānietes ar piecu sekunžu intervālu iemeta divus golus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Mūsējām kā mierinājums kalpoja Madlēnas Rozītes precīzas raidījums pirmā perioda pēdējā minūtē – 1:2. Otrās trešdaļas sākumā pretinieces panāca jau 4:1. Latvietes gan nedomāja padoties, spēles otrajā pusē viņas saņēmās un sāka darboties daudz pārliecinošāk. 34. minūtē mūsu florbolistes Martas Rekes personā izmantoja savu skaitlisko pārsvaru – 2:4.

Ļoti veiksmīgs Latvijas izlasei bija pēdējā perioda sākums, kad pēc divu Martu (Drilles un Rekes) vārtu guvumiem uz rezultātu tablo tika atjaunots līdzsvars – 4:4. Var tikai minēt, kā noslēgtos pamatlaiks, ja ne noraidījums 49. minūtē mūsu komandas rindās. Dānietēm to izdevās izmantot, raidot bumbiņu Elbretes sargātajā cietoksnī no aizvārtes – 4:5. Laika, lai atspēlētos, vēl bija gana, tomēr dāniešu aizsardzība vairs nekļūdījās. Dānijas izlase uzvarēja ar 5:4 un nākamajā čempionātā spēlēs A divīzijā. Latvietēm kritiens uz B divīziju, bet rīt no rīta vēl spēle par 9. vietu pasaulē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...