Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Pusotra mēneša garumā pirmo reizi esportā notiks virslīgas turnīrs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pusotra mēneša garumā pirmo reizi esportā notiks virslīgas turnīrs
Foto: Kleverr Virslīga

Sākot no 17. oktobra līdz pat novembra beigām pirmo reizi esporta norisināsies virslīgas turnīrs, kurā piedalīsies astoņas komandas no Latvijas, pārstāvot Rīgu, Kurzemi un Vidzemi, informē sacensību organizatori.

Jaunas vēsmas ienākušas Latvijas e-sporta vidē un pirmo reizi valsts vēsturē tiks rīkotas nacionālā mēroga sacensības – “kleverr” virslīga. Kā noprotams no nosaukuma, sacensības uzņēmušies rīkot domubiedri no e-sporta aktīvistu grupas “kleverr”.

Pirmās sezonas kopējais balvu fonds ir 1200 EUR, no kuriem 1000 EUR iegūs sezonas uzvarētājs un 200 EUR – otrās vietas ieguvēji. Šogad “kleverr” ir organizējuši turnīrus amatieriem un turpinās to darīt arī nākotnē, taču pašreiz galvenais fokuss ir uz Latvijas e-sporta eliti, tāpēc izveidota e-sporta “kleverr” virslīga.

“kleverr” virslīga ir radīta, lai Latvijas e-sporta kopienai būtu sezonāla aktivitāte, kuras ietvaros var sekot līdz savām iecienītākajām komandām. Turklāt šīs sacensības kalpos kā labs atspēriena punkts vadošajiem Latvijas e-sportistiem, lai viņi, iespējams, tiktu pamanīti arī starptautiskajā arēnā un turpmāk savas prasmes jau attīstītu ārpus valsts robežām.

Virslīga un nacionālais čempionāts Latvijā ir kas nebijis, taču tā ir piekopta norma jau vairākās Eiropas valstīs, piemēram, Dānijā, Norvēģijā un Portugālē. “kleverr” virslīgas pirmās sezonas galvenā pamatdisciplīna ir “Counter-Strike 2” un tajā piedalīsies astoņa labākas Latvijas “Counter-Strike” komandas - GARAZA (Rīga), EC BANGA (Kurzeme), Hypewrld (Rīga), LusHi (Vidzeme), SkinLordz (Kurzeme), ex-cFT (Kurzeme), NOXA (Rīga), sunshine! (Rīga).

Astotā komanda, kas piedalīsies “kleverr” virslīgā, tika noskaidrota atlasē svētdien, 15. oktobrī. Atlases sacensībās piedalījās 36 komandas un labākā bija “sunshine!”, kas līdz ar to ieguva pēdējo ceļazīmi uz virslīgu.

“kleverr” virslīgas pirmā sezona ilgs nepilnus divus mēnešus – no 17. oktobra līdz 28. novembrim. Katru otrdienu starp visām komandām tiks aizvadītas spēles vienai pret otru, izspēlējot viena apļa turnīru. Visi interesenti varēs sekot līdzi spēļu tiešraidēm “kleverrlv” “Twitch” kanālā katru otrdienu no plkst. 18:00.

Sezonas izskaņā četras spēcīgākās komandas tiksies lielajā finālturnīrā jeb “kleverr” virslīgas “Final Four”, kurā tiks noskaidrots pirmais Latvijas virslīgas čempions. “kleverr” virslīgas vājākā komanda zaudēs vietu labāko astotniekā, bet tās vietu otrajā sezonā pavasarī ieņems atlases labākā komanda. Plānots, ka pavasarī tiks veidota arī e-sporta pirmā līga un zemākas līgas, atkarībā no interesentu daudzuma.

Informāciju sagatavoja:
Turnīra organizatori