Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Smaiļotāji Vilde/Rumjancevs neizcīna olimpisko ceļazīmi 500 metru distancē

Smaiļotāji Vilde/Rumjancevs neizcīna olimpisko ceļazīmi 500 metru distancē
Aleksejs Rumjancevs. Foto: Planet Canoe Facebook

LETA. Latvijas smaiļotāju divnieks Atvars Vilde/Aleksejs Rumjancevs trešdien Ungārijā Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās 500 metru distancē neizcīnīja ceļazīmi uz Olimpiādi.

Priekšsacīkstēs Latvijas sportisti bija otrie ar finišu vienā minūtē un 30,34 sekundēs, uzvaru izcīnījušajiem francūžiem, kas uzreiz iekļuva finālā, zaudējot 0,97 sekundes. Pusfinālā, kurā deviņi dueti cīnījās par vēl trīs vietām uz A finālu, latvieši finišēja pirmie - 1:29,62.

Finālā, kuru pirmo divu vietu ieguvēji izcīnīja olimpiskās ceļazīmes, Vilde/Rumjancevs finišēja pēdējie, devītie (1:30,15). Pirmās divas vietas izcīnīja poļi Jakbus Stepuns/Pšemislavs Korsaks (1:27,57) un tā dēvētie neitrālie sportisti baltkrievi Vladislavs Kravecs/Dmitrijs Natinčiks (1:27,79).

Sieviešu divnieku sacensībās 500 metru smaiļošanā Melānija Čamane/Krista Bērziņa bija sestās (1:44,99), no pirmā trijnieka, kas iekļuva A finālā, atpaliekot 2,16 sekundes. Pusfinālā latvietes arī bija sestās (1:46,55) un pirmais trijnieks palika 1,82 sekunžu attālumā.

Ceturtdien smaiļošanā 500 metros startēs Krista Bērziņa un kano airēšanā 1000 metros - Roberts Lagzdiņš. Pēc tam turpat Segedā norisināsies Pasaules kausa posms.


Agate Rašmane. Foto: LOK/ Ilmārs Znotiņš

Rašmane līdere pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās dienas

LETA. Latvijas sportiste Agate Rašmane Osijekā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā atrodas līderpozīcijā pēc kvalifikācijas pirmās kārtas sacensībās šaušanā 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli.
Gustavs Gailītis (pa kreisi). Foto no sporstista privātā arhīva.

Eiropas čempiona titulu skeitbordā izcīnījušais Gailītis: "Uz mērķi gāju 18 gadus"

Aizpagājušās nedēļas nogalē Francijā par Eiropas čempionu skeitborda slalomā kļuva Gustavs Gailītis, kurš ar izvēlēto sporta veidu nodarbojas 18 gadus, bet tik augstu panākumu guva pirmo reizi.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation
23

Latvietis snūkera elitē: 17 gadus vecais Žižins nodrošina vietu pasaules tūrē

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins svētdien Lesterā "Q School" turnīrā jeb kvalifikācijas sacensībās nodrošināja vietu pasaules snūkera tūrē.