Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Latvijas Basketbola savienībai un izlasei valdība plāno piešķirt 211 tūkstošus eiro

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas Basketbola savienībai un izlasei valdība plāno piešķirt 211 tūkstošus eiro
Artūrs Žagars. Foto: LBS

LETA. Par Latvijas vīriešu basketbola izlases izcīnītajām tiesībām startēt Pasaules kausa finālturnīrā un izmaksu segšanai Latvijas Basketbola savienībai valdība plāno piešķirt 211 716 eiro, izriet no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotā rīkojuma projekta, kas nodots saskaņošanai ministrijām.

Saskaņā ar Sporta likumu Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam un attiecīgajām sporta federācijām Ministru kabinets var piešķirt naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā. Naudas balvu kopējais apmērs tiek lēsts 106 716 eiro apmērā.

LBS ir iesniegusi IZM finanšu pieprasījumu, kurā informē, ka Pasaules kausa izcīņas reglaments ar iepriekš neparedzamu spēļu skaitu un sacensību beigu datumu nopietni apgrūtināja Latvijas delegācijas loģistikas plānošanu. Kvalificēšanās astoņu labāko komandu izslēgšanas spēlēm pagarinājusi Latvijas delegācijas uzturēšanos turnīra norises vietās un būtiski sadārdzinājusi izmaksas ceļam no Manilas uz Latviju.

Ņemot vērā lielo attālumu Manila-Rīga, delegācijas lielumu un šī brīža aviobiļešu ierobežoto pieejamību, komandas atgriešanās Latvijā līdz AAE tika organizēta vairākās daļās un grupās, bet atlikušais ceļa posms plānots ar nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" līgumreisu maršrutā Dubaija-Rīga.

Lai segtu izmaksas dalības nodrošināšanai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, tiks piešķirti 105 000 eiro, izriet no rīkojuma projekta.

     [+] [-]

, 2023-09-11 14:20, pirms 9 mēnešiem
Varēs atkal piebāzt kabatas

     [+] [-]

, 2023-09-11 14:37, pirms 9 mēnešiem
Lbs ar ciprusu priekšgalā atkal varēt lielīties cik labi strādā,kaut gan visā basketā ir bardaks un jauniešos lielas problēmas. Stāvēs atkal pirmajās rindās un teiks,ka lbs labu darbu padarījusi. Pēc Francijas uzvaras jau šijā pašā podkāstā Cipruss lielījās,ka esot lbs jāsaka paldies. Jā paldies par to,ko jebkura federācija darītu nodrošinot visu izlasei,bet vajaedzētu tomēr kkādas reformas sākt taisīt jauniešiem,jo kas tad spēlēs tajā izlasē pēc 5 10 gadiem. šijā izlasē spēlējošie visi gandrīz tīņa gados ir braukuši uz citām valstīm un sistēmām trenēties,tas vien jau kko nozīmē!

     [+] [-]

, 2023-09-11 14:54, pirms 9 mēnešiem
Viss līdzvarā. Par piekto vietu apmēram oar trešdaļu mazāk nekā Embrektei un viņas personālam par zeltu.

Brīnumzeme.

https://sportacentrs.com/paralimpis...

     [+] [-]

, 2023-09-11 15:20, pirms 9 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Viss līdzvarā. Par piekto vietu apmēram oar trešdaļu mazāk nekā Embrektei un viņas personālam par zeltu.

Brīnumzeme.

https://sportacentrs.com/paralimpiskais_sports/04122022-naudas_balvas_par_augstiem_sasniegumiem_s
nejauc prēmijas ar piešķirto finansējumu konkrētu mērķu un izdevumu grupu nosegšanai.

     [+] [-]

, 2023-09-11 19:20, pirms 9 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Viss līdzvarā. Par piekto vietu apmēram oar trešdaļu mazāk nekā Embrektei un viņas personālam par zeltu.

Brīnumzeme.

https://sportacentrs.com/paralimpiskais_sports/04122022-naudas_balvas_par_augstiem_sasniegumiem_s
Lielāko summu plānots piešķirt Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas (LNSF) sportistei Zanei Embrektei par Nedzirdīgo spēlēs izcīnīto pirmo vietu 50 metru brīvā stila peldēšanā - 201 738 eiro. -Embrehtei to piešķir vienai pašai par uzvaru. Šeit ir 211 tūkstoši ko piešķir visas komandas izdevumu nosegšanai - tātad 12 basketbolisti, treneri utt. Ir biš atšķirība starp tīro prēmiju 1 sportistam un ceļojumu, viesnīcu utt. apmaksu komandai?

     [+] [-]

, 2023-09-11 22:49, pirms 9 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Lielāko summu plānots piešķirt Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas (LNSF) sportistei Zanei Embrektei par Nedzirdīgo spēlēs izcīnīto pirmo vietu 50 metru brīvā stila peldēšanā - 201 738 eiro. -Embrehtei to piešķir vienai pašai par uzvaru. Šeit ir 211 tūkstoši ko piešķir visas komandas izdevumu nosegšanai - tātad 12 basketbolisti, treneri utt. Ir biš atšķirība starp tīro prēmiju 1 sportistam un ceļojumu, viesnīcu utt. apmaksu komandai?
Tu kārtējo reizi liec domāt, ka esi mākslīgais intelekts...