Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmitam potītes trauma liegs spēlēt kādu laiku, Pasečņikam 15 punkti ACB līgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šmitam potītes trauma liegs spēlēt kādu laiku, Pasečņikam 15 punkti ACB līgā
Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Lietuvas grands Kauņas ''Žalgiris'' paziņojis, ka latvietis Rolands Šmits ULEB Eirolīgas spēlē pret Minhenes ''Bayern'' ir iedzīvojies potītes savainojumā, kas viņam liegs spēlēt kādu laiku, to gan neprecizējot. 15 punktus neveiksmē ACB līgā ''Palencia'' sastāvā guva Anžejs Pasečņiks. Itālijā sezonas rezultatīvāko maču aizvadīja Artūrs Strautiņš, kurš iemeta 20 punktus ''Tortona'' rindās.

Spānija

• Spānijas pēc spēka otrajā līgā uzvarēja Riharda Kuksika un Kaspara Bērziņa Seviljas ‘’Real Betis’’, kas izbraukumā ar 78:67 pārspēja ‘’Alega Cantabria’’.

• Kuksiks 20 minūšu laikā guva septiņus punktus (1p. 1/2, 2p. 0/1, 3p. 2/7), izcīnīja divas bumbas zem groziem un atdeva divas piespēles, bet Bērziņš 15 minūtēs tika pie septiņiem punktiem (1p. 3/4, 2p. 2/2, 3p. 0/2), divām atlēkušajām bumbām un divām piespēlēm.

• ‘’Real Betis’’ svinēja trešo uzvaru piecu maču laikā un ar 11 uzvarām 25 spēlēs ieņem astoto vietu otrajā līgā.

• Spānijas ACB līgā piekāpās Anžeja Pasečņika ‘’Palencia’’, kas izbraukumā ar 96:103 piekāpās ‘’Zaragoza’’. Anžejs 33:26 minūšu laikā guva 15 punktus (1p. 5/8, 2p. 5/11), izcīnīja četras bumbas zem groziem un atdeva vienu rezultatīvo piespēli.

• Klubs piedzīvoja trešo zaudējumu pēdējo piecu spēļu laikā. Ar bilanci 5-20 klubs ieņem pēdējo vietu čempionātā.

Turcija

• Turcijas pēc spēka otrajā līgā dramatisku uzvaru svinēja Rolanda Freimaņa ‘’Gaziantep’’, kas ar viena punkta pārsvaru apspēlēja ‘’Ankaragucu’’ (84:83). Freimanis ar gūtajiem 20 punktiem kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņam sešas bumbas zem groziem.

• ‘’Gaziantep’’ pārtrauca neveiksmju sēriju. Ar 19 uzvarām 29 spēlēs klubs ieņem ceturto vietu pēc spēka otrajā līgā.

Vacija

• Vācijas līgā zaudējumu ULEB Eirolīgas klubam Minhenes ‘’Bayern’’ ar 71:77 piedzīvoja Kārļa Šiliņa ‘’Gottingen’’. Pēc pirmā puslaika klubam bija 14 punktu pārsvars, taču otrajā puslaikā Šiliņa pārstāvētā komanda guva vien 25 punktus.

• Šiliņš devās komandas sākumsastāvā, 21:22 minūtēs gūstot septiņus punktus (1p. 1/2, 2p. 3/3, 3p. 0/4), izcīnīja četras bumbas zem groziem, atdeva divas piespēles un pārtvēra vienu piespēli.

• Šis kļuva par ‘’Gottingen’’ trešo zaudējumu pēc kārtas. Tabulā ar septiņām uzvarām un 17 zaudējumiem klubs ierindojies 14. vietā 18 klubu konkurencē.

Lietuva

• Lietuvas Basketbola līgā, spēlējot bez traumētā Rolanda Šmita, Kauņas ‘’Žalgiris’’ ar 97:77 pārspēja Arta Ates Pasvāles ‘’Pieno Žvaigždes’’.

• Šmits pēdējā Eirolīgas spēlē pret ‘’Bayern’’ guva kājas savainojumu, kas liedza viņam pabeigt spēli. Pirms spēles tika paziņots, ka Šmits izlaidīs noteiktu laiku potītes traumas dēļ, kuru spēlē pret ''Bayern'' viņš izmežģījis. Klubs neprecizēja, kad latvietis varētu atgriezties laukumā.

• Zaudētāju rindās Ate devās kluba pamatsastāvā un 21:03 minūtēs izcēlās ar desmit punktiem (1p. 4/5, 2p. 3/4), divām atlēkušajām bumbām un vienu pārtvertu piespēli.

• ‘’Žalgiris’’ svinēja sezonas 19. uzvaru (pirmā vieta), bet ‘’Pieno Žvaigždes’’ piedzīvoja 17. zaudējumu, esot pēdējā vietā starp komandām, kas piedalās turnīrā.

Itālija

• Rezultatīvāko sezonas spēli aizvadījis Artūrs Strautiņš, kurš Itālijas līgā ‘’Tortona’’ zaudējumā ar 91:94 pret ‘’Scafati’’ guva 20 punktus (1p. 7/8, 2p. 2/3, 3p. 3/4) 30 minūšu laikā. Viņš kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, punktiem pievienojot sešas bumbas zem groziem un vienu piespēli.

• Līdz šim viņš rezultatīvāko spēli Itālijas līgā šajā sezonā aizvadīja pret Venēcijas ‘’Umana Reyer’’ šī gada 21. janvārī (14 punkti). Pēdējās divās spēlēs viņam vidēji 16.5 punkti jeb 33 kopā.

• ‘’Tortona’’ piedzīvoja otro zaudējumu trijās spēlēs un 12. kopumā. Ar bilanci 11-12 klubs ierindojies devītajā vietā. No izslēgšanas spēlēm to šķir viena zaudējuma tiesa.

• Itālijā zaudēja Andreja Gražuļa ‘’Trento’’, kas 82:89 atzina ‘’Brindisi’’ pārākumā. Gražulis devās ar komandu izbraukumā, bija plānots sākumsastāvā, taču beigās laukumā nedevās. Kā ziņo komanda, tas noticis kājas problēmu dēļ, kas parādījušās īsi pirms spēles. Pēc atgriešanās Trento Gražulim tiks veiktas padziļinātākas pārbaudes.

• ‘’Trento’’ piedzīvoja trešo zaudējumu pēdējās piecās spēlēs un 12. sezonā. Pagaidām komanda ir 11. vietā čempionātā un joprojām cīnās par iekļūšanu ‘’play-off’’.

• Pagarinājumā zaudēja Lukas Banki un Riharda Lomaža Boloņas ‘’Virtus’’, kas izbraukumā ar 86:87 piekāpās ‘’Pesaro’’. Lomažs nebija kluba pieteikumā.

• ‘’Virtus’’ tas kļuva par septīto zaudējumu regulārajā turnīrā un otro pēdējo trīs maču laikā. Ar 16-7 ‘’Virtus’’ ir trešais čempionātā

Grieķija

• Grieķijas līgā uzvarēja Iļjas Gromova ‘’Lavrio’’, ar 82:75 pārspēja ‘’Patras’’. Gromovs devās sākumsastāvā, nospēlēja 20:20 minūtes, kurās guva septiņus punktus (1p. 1/3, 2p. 3/4, 3p. 0/1), izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, atdeva vienu piespēli un reizi kļūdījās.

• ‘’Lavrio’’ izcīnīja sezonas astoto uzvaru, kas šobrīd ar bilanci 8-13 dod astoto vietu čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.leboro.es/resultados.aspx
https://twitter.com/gantepbasketbol
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...
https://lkl.lt/rungtynes/10868
https://www.legabasket.it/game/2426...
ACB.COM
https://www.aquilabasket.it/news/45...
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-17 20:36, pirms 3 mēnešiem
Ja Šmita traumas nopietnības apmēri un nepieciešamais laiks nav izziņoti, vai nebūtu pareizāk teikt, ka viņš izlaidis nenoteiktu laiku, nevis noteiktu?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-17 22:31, pirms 3 mēnešiem
Strautiņam 20p klubā, kuram ir super augsts līmenis, Timma var novilkt kedas! Lai izododās, es jau otro gadu saku, ka šis džeks plosīsies eirolīgā.
Ceru, ka Gražulim nekas nopietns. Lomaž, kas tev tur notiek?????

     [+] [-]

, 2024-03-17 23:20, pirms 3 mēnešiem
Banki tiešām jāsāk uztraukties par atlaišanu... sezonas sākums ar jauna trenera efektu bija labs bet tagad viss nostājas pa savām vietām un zaudējums pēc zaudējuma, gan Eirolīgā, gan Itālijā... pārvilināja Lomažu, bet izmantot klubā nespēj...

Pirms panākumiem ar Latvijas izlases jaudīgo sastāvu, arī Eirolīgā viņš šķiet bija trenējis tikai 2000. gados... ar vietējo Montepaschi...