Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Sabres'' bez Girgensona zaudē Kolorādo, ''Devils'' pagarinājumā pieveic Bostonu

''Sabres'' bez Girgensona zaudē Kolorādo, ''Devils'' pagarinājumā pieveic Bostonu
Neitans Makinons un Džošs Mensons. Foto: NHL

Naktī uz ceturtdienu zaudējumu piedzīvoja Bufalo ''Sabres'', kas, spēlējot bez traumētā Zemgus Girgensona, ar 1:5 piekāpās Kolorādo ''Avalanche''. Uzvaru papildlaikā pār vienu no līgas līderēm, Bostonas ''Bruins'', svinēja Ņūdžersijas ''Devils'' (2:1).

• Spēlējot bez traumētā Zemgus Girgensona, naktī uz ceturtdienu sesto zaudējumu pēdējo astoņu spēļu laikā NHL piedzīvoja Bufalo ‘’Sabres’’, kas ar 1:5 piekāpās Kolorādo ‘’Avalanche’’.

• Pretinieks pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas šonakt svinēja otro uzvaru pēc kārtas, kas ļauj Rietumu konferencē ieņemt trešo vietu.

• Ar divām rezultatīvajām piespēlēm izcēlās ‘’Avalanche’’ viens no līderiem Neitans Makinons, kurš izcīnījis vismaz vienu rezultativitātes punktu jau 13 spēlēs pēc kārtas.

• Vārti un divas rezultatīvas piespēles Miko Rantanenam. Vārtsargs Ivans Prosvetovs atvairīja 29 no pretinieku izdarītajiem 30 metieniem.

• Naktī uz sestdienu klubs spēkosies pret NHL čempioni Lasvegasas ‘’Golden Knights’’.

• Divas spēles noslēdzās pēc pamatlaika. Ņūdžersijas ‘’Devils’’ papildlaikā ar 2:1 pieveica Bostonas ‘’Bruins’’, bet Pitsburgas ‘’Penguins’’ pēcspēles metienos ar 4:3 apspēlēja Monreālas ‘’Canadiens’’.

• Bostona, kas ir Austrumu konferences līdere, piedzīvoja otro zaudējumu pēdējo trīs spēļu laikā. Ņūdžersijai jau ceturtā uzvara pēdējās piecās spēlēs.

• Trešā perioda sākumā ‘’Devils’’ panāca 1:1, bet pagarinājumā uzvaras vārtus iemeta Džeks Hjūzs, kuram tas bija 11. precīzais metiens sezonā. Kluba vārtos Viteks Vanečeks atvairīja 24 no pretinieku 25 metieniem.

• Arī Pitsburgai bija jāatspēlējas, bet pēcspēles metienu sērija ievilkās līdz 12 metieniem. Otrā perioda beigās ar otrajiem vārtiem spēlē 3:3 panāca Sidnijs Krosbijs, bet uzvaras bullīti realizēja Jansens Harkinss.

• Pitsburgas vārtos 39 atvairīti metieni Aleksam Nedeļkovičam, bet panākums, kas kļuva par otro pēc kārtas, klubam ļauj atrasties 12. vietā Austrumos.

NHL spēles 14. decembrī

SpēleRezultāts
Canadiens - Penguins3:4 PM
Devils - Bruins2:1
Islanders - Ducks4:3
Avalanche - Sabres5:1
Kings - Jets2:5

NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Nākamajā sezonā par 4.5 miljoniem palielināsies NHL algu griesti

Sestdien paziņots, ka nākamajā Nacionālās hokeja līgas sezonā par 4.5 miljoniem dolāru palielināsies algu griesti. Ja līdz šim tie bija 83.5 miljoni dolāru, tad nākamajā sezonā klubi varēs algām tērēt 88 miljonus dolāru.
Floridas hokejisti pēc otro vārtu guvuma. Foto. AP. Scanpix
22

Stenlija kausa fināls startē ar "Panthers" sauso uzvaru savā laukumā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīta pirmā Stenlija kausa izcīņas finālsērijas spēle. Floridas "Panthers" savā laukumā uzvarēja Edmontonas "Oilers" ar 3:0. Sergejs Bobrovskis atvairīja visus 32 pretinieku metienus, bet ar vārtu guvumiem atzīmējās Kārters Verhegī, Evans Rodrigess un Etu Luostarinens.
Foto: Andy Devlin/NHL
1

No Floridas uz Edmontonu: vislielākā distance starp Stenlija kausa finālistēm

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika sāksies Stenlija kausa finālsērija starp Floridas "Panthers" un Edmontonas "Oilers" komandām. Spēlēm pārceļoties no Floridas uz Edmontonu, komandām būs jāmēro vairāk nekā 4000 kilometru liels attālums, un tas ir lielākais, kas bijis Stenlija kausa finālā.