Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms skarbos laika apstākļos finišē 16. vietā Eiropas čempionātā MTB XCO krosā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms skarbos laika apstākļos finišē 16. vietā Eiropas čempionātā MTB XCO krosā
Mārtiņš Blūms (no kreisās)

Foto: KMC Ridley Racing team

Svētdien Rumānijā notiekošajā UEC MTB Eiropas čempionātā vīru elites grupā spēcīgā lietū un dubļos Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms finišēja 16. vietā. Par jauno Eiropas čempionu kļuva Itālijas sportists Simone Avondetto.

Mārtiņš Blūms startēja no pirmās starta rindas ar ļoti augsto ceturto starta numuru. Kopumā uz starta izgāja 48 sportisti, kuri veica septiņus apļus. Sacensības aizritēja izteikti dubļainā trasē, kas no braucējiem prasīja īpaši lielu modrību un tehniskās iemaņas. Vēl piecas minūtes pirms starta tik spēcīgi gāza lietus, ka tiesneši visām pūlēm centās kaut nedaudz mazināt milzīgās peļķes starta koridorā. Vienā brīdī arī uz brīdi sāka snigt.

Mārtiņš no starta aizbrauca līderu vidū, pirmajā kontrolatzīmē esot piektajā vietā. Pirmo apli trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis noslēdza astotajā pozīcijā, 8 sekundes aiz tā brīža līdera Čārlija Oldridža no Lielbritānijas. Turpinājumā līderpozīciju pārņēma XCC krosā uzvarējušais dānis Simons Andreasens. Iepriekšējā Pasaules kausa posmā uzvarējušais riteņbraucējs pēc otrā apļa jau bija iekrājis 30 sekunžu pārsvaru. Trešajā aplī Andreasenu piemeklēja tehniska liksta, kas viņu atmeta uz pirmā desmitnieka beigām, vairāk nekā 40 sekundes aiz līderiem.

Mārtiņš Blūms tikmēr atkāpās uz otrā desmita beigām. Trešo apli cēsinieks noslēdza 18. vietā, 1 minūti un 27 sekundes aiz līdera. Turpinājumā Blūms panāca beļģi Pjēru De Froidmontu un spāni Džofrē Kulellu, pēc sestā apļa pakāpjoties uz 17. vietu.

Galvgalī tikmēr solo vadību uzņēmās itāļu sportists Simone Avondetto, kamēr uz otro vietu pakāpās Andreasens. Sestajā aplī abus šķīra 55 sekundes. Noslēdzošajā aplī nekas līderu vidū nemainījās. Uzvaru izcīnīja un par Eiropas čempionu kļuva Avondetto, kurš trasē pavadīja 1 stundu 14 minūtes un 57 sekundes. Otrā vieta un sudraba medaļa dānim Andreasenam (+00:00:49). Tikmēr trešo vietu pēdējos apļos nodrošināja Vācijas pārstāvis Julians Šelbs.

Mārtiņš Blūms teicami veica pēdējo apli. Tajā viņš ne tikai atrāvās no Kulellas, bet arī panāca un apsteidza citu spāņu riteņbraucēju Davidu Kampusu. Finišā viņam 16. vieta, 3 minūtes un 58 sekundes aiz uzvarētāja. Jāpiezīmē, ka skarbie laika apstākļi šīs sacensības padarīja ļoti specifiskas.

Izmantotie resursi:
lrf.lv