Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vīksne: "Rozā formas - Buļa ideja. Nav jau tik traki. Man patīk"

Emils Ozerinskis

Vīksne: "Rozā formas - Buļa ideja. Nav jau tik traki. Man patīk"
Dāvids Vīksne un Kristers Maura ceļā uz "Rīgas Zeļļu" autobusu. Foto: Andris Grīnbergs

Jaundibinātā galvaspilsētas basketbola komanda "Rīgas Zeļļi" debitējuši ar divām uzvarām. Komandas līdera lomu uzņēmies 22 gadus vecais Dāvids Vīksne, kurš sezonas otrajā spēlē Valmierā ar 20 punktiem un desmit izcīnītām bumbām fiksēja savu otro "double-double". Pēc uzvarētā dueļa siguldietis veltīja laiku sarunai ar Sportacentrs.com.

"Rīgas Zeļļu" uzbrukuma atslēgas figūra Dāvids Vīksne sezonas pirmajā spēlē atzīmējās ar 19 punktiem un 13 izcīnītām bumbām, bet Valmierā siguldietis pievienoja vēl vienu "double-double" spēli ar 20 gūtiem punktiem. Sarunā ar šo rindu autoru Vīksne pastāstīja par zeļļu eksplozīvo spēles manieri un savu pozīciju laukumā, starpsezonā lielu uzsvaru liekot uz trejaču izpildīšanu.

Basketbolā allaž runā par to, cik svarīga spēlētājam ir pārliecība. Cik liela šobrīd ir tava pārliecība, redzot, kā ir izdevies debitēt "Rīgas Zeļļos" ar diviem efektīviem "double-double"?
Domāju, ka šī pārliecība jau ir nākusi gadiem ilgi. Šajā līgā esmu pluss mīnuss sešus gadus. Īpaši pēdējie trīs gadi, kuros esmu labi progresējis. Mans svarīgākais uzdevums ir turēt to līmeni un turēt stabilitāti. Spēli no spēles jākļūst labākam - tāds ir uzdevums.

Par spēli Valmierā... Kas bija tie atslēgas uzdevumi, lai zeļļi izcīnītu uzvaru? Kuri elementi ļāva beigt spēli uz pozitīvas nots?
No mūsu uzbrukuma puses bija svarīgi ātri skriet pārejās. Ja ir iespēja, jāmet brīvi metieni. Aizsardzībā bija uzdevums likt viņiem pieļaut pēc iespējas vairāk kļūdu. Tas ļāva uzbrukumā sakrāt diezgan daudz vieglu punktu. Pārējais jau bija statistikas ziņā. Vienīgās problēmas mums bija ar rībaundiem (atlēkušajām bumbām - aut.) pie sava groza. Ja to būtu uzlabojuši ātrāk, tad rezultāts būtu pavisam citādāks.

No malas tas basītis izskatās tāds baigi ātrs, eksplozīvs - daudz triecienu grozā no augšas. Kā pašam laukumā ir būt šādā manierē iekšā un redzēt, ko pats dari, ko komandas biedri dara?
Man beidzot patīk paskatīties arī no malas, kā tas ir, kad to danku ieliek. Zini kā, bieži sanāk pašam iedankot, bet nevari piedzīvot to sajūtu, kā ir, kad komandas biedrs iedanko. Mums ir Francis, mums ir Raimo, kuri ir diezgan atlētiski un taisa smukas epizodes. Tas iedod arī pašam enerģiju un emocijas paceļ. Tas pats uz soliņa notiek un šādas epizodes visus uzkurina. Tas dod motivāciju turpināt taisīt tādas efektīgas epizodes un vienkārši labi spēlēt.

Lai gan klubs par tavu pievienošanos paziņoja visai vēlu, tomēr insaideri jau to labu laiku zināja. Pats arī pirmās spēles pirmspēles TV intervijā kolēģim Andrejam Siliņam atklāji, ka esi ar zeļļiem jau no pirmās dienas. Pastāsti, kas bija tās lietas, kas uzrunāja šajā "Rīgas Zeļļu" projektā, jo biji viens no pirmajiem spēlētājiem, kas uz šādu zināmā mērā avantūru parakstijās.
No pirmās puses vispirms jau jāsaka paldies aģentam (Mārtiņam Bērziņam - aut.), kurš uzreiz pēc sezonas šādu variantu izteica. Baigā domāšana nebija. Zeļļi izteica piedāvājumu, bija saruna ar Artūru Šenhofu. Viņš izstāstīja vīziju un tā arī mani ieinteresēja. Gribējās no iekšienes redzēt, kā klubs no nulles tiek uztaisīts par konkurētspējīgu šajā līgā. Iespējams, nākotnē varam tiekties kaut kur augstāk.

Rozā krāsa - tāds nestandarts Latvijas basītim, vismaz augstākajā līmenī, kur pierastas konservatīvās zilās un melnās. Laukumā brīžiem acis nežilbst no tās rozā?
Man vispār smieklīgi liekas, ka, braucot uz izbraukuma spēlēm, mums pa ceļam ir kādu jāsavāc. Redzam jau pa gabalu rozo krāsu... smieklīgi izskatās. Šī ideja bija Edgaram Buļam. Viņš teica, ko smejaties! Beigās tika realizēta šī ideja. Nav jau tik traki. Man patīk. Man šķiet, ka nevienā Latvijas sporta līgā neviena komanda nav spēlējusi ar tādām formām. Tas ir kas jauns un pašam patīk tādā spēlēt.

Vēl viens aspekts, kas atšķiras no ierpiekšējām sezonām "Latvijas Universitātē", kur auguma parametri bija kādi bija un pašam nācās daudz spēlēt par spēka uzbrucēju, ir aģenta uzstādījums, ka zeļļos jāspēlē kā vieglajam uzbrucējam. Cik liels faktors ir šis uzstādījums un tas, ka tev nākotne lielajā basketbolā tomēr ir šajā pozīcijā?
Īstenībā tas pat nebija aģenta uzstādījums. Es runāju ar aģentu, mēs runājām ar Šenhofu, ka ir jāmaina tā pozīcija. Ar manu augumu kaut kur tālāk par garo spēlēt ir diezgan grūti. Tādēļ jau no pirmās dienas komandā un vēl pirms pievienojos zeļļiem strādāju pie tā, lai varētu nest pienesumu kā mazais spēlētājs. Ja prasa, vai tas man patīk, tad, jā, tas man patīk! Es jūtos ļoti ērti šajā pozīcijā. Ja vajag, varu brīžiem uzspēlēt arī par ceturto, jo ir šajā postenī pietiekami liela pieredze sakrāta. Tas, ka iepriekšējās divas sezonas spēlēju kā ceturtais, man tagad palīdz abos laukuma galos dažādot savu spēli un palīdzēt komandai.

Ja sevi jāpareklamē klubam Eiropā, nākamajam darba devējam... Kas ir tavi plusi un spēcīgās puses kā vieglajam uzbrucējam un pie kā šajā sezonā vēl gribi pielikt?
Jāsāk ar to, ko jau spēlēs var novērot - atlētisms un ātrums. Tas jau ir bijis arī iepriekš spēlējot LU. Tas, pie kā esmu šajā vasarā strādājis, ir trīs punktu metiens un ātra tā izmešana. Svarīgi mest ar pārliecību. Jūtu, ka ir ieguldīts labs darbs, bet daudz vēl ir priekšā. Mums komandā ir viens izteikts tālmetienu metējs, kas ir Uģis (Pinete). Viņš arī nevar visu spēli uz laukuma būt, tādēļ kādam ir tas jāaizvieto. Cenšos šo viņa lomu, kad vajadzīgs, aizpildīt. Šodien jaunums bija arī brīžiem spēlēt par saspēles vadītāju, jo Toms (Skuja) ir izkritis. Bija bišķiņ grūti un nepierasti, īpaši, ja pretinieks izdara spiedienu, ejot pāri vidum. Zināšu, ka arī pie tā ir jāstrādā. Runāsim par to ar treneriem. Ja vēl izdosies uzlabot šo aspektu, tad tas palīdzēs gan komandai, gan saspēles vadītājiem, gan paša izaugsmei.

Pavelkam sarunu atpakaļ uz sezonas pirmo spēli "Arēnā Rīga" (spēli apmeklēja aptuveni 800 skatītāju). Protams, tas nav tas pats, kas spēlēt pārpildītā arēnā, bet tomēr skatītāji, ņemot vērā, ka klubam pirmā spēle, bija pulciņš sanākuši. Kādas bija tās sajutas zeļļu debijas spēlē?
Bija patīkami atkal uzspēlēt "Arēnā", kur pēdējoreiz bija spēlēts pirms pieciem gadiem U-18 izlasē. Tur tikai bija labas atmiņas (Eiropas čempionāta sudrabs - aut.). Ja tādu pašu skatītāju skaitu saliktu mazākā zālē, tad atmosfēra būtu sablīvētāka. Domāju, ka bija pietiekams gan troksnis, gan atbalsts no tribīnēm nāca. Kluba vadība ir ļoti labi pastrādājusi pie cilvēku piesaistes. Domāju, ka gan pirmās spēles, gan šīs dienas uzvara dos stimulu skatītājiem nākt arī uz nākamajām spēļēm.

Klubs daudz strādā uz publiku, uz neierastiem gājieniem un šovu. Viena lieta, kas noteikti izceļ zeļļus ir Andris Biedriņš kā kluba vēstnesis. Vai jau esi no Andra kādu pirmo padomu aizlicis aiz auss, vai ir kāda lieta, ko viņš jums jaunajiem džekiem ir izstāstījis?
Godīgi teikšu, ka ar Andri pagaidām sanācis tikai tā sasveicināties. Plašas vārdu apmaiņas pagaidām nav bijušas. Ceru, ka viņš sezonas laikā ienāks paskatīties, kā mums treniņos veicas, un iedos kādu padomiņu. Domāju, ka, ja gribas kaut ko no viņa pamācīties, tad var ieiet jebkurā youtube video klipā un paskatīties, kā viņš spēlēja. Tos knifiņus garajā pozīcijā var redzēt arī ar savām acīm. Ceru, ka bieži redzēsim viņu treniņos un spēlēs, kā arī uz viņa atsaucību kādos padomos.

Pēc pirmajām spēlēm, ja iedomājamies tādu kā spēka rangu salīdzinot kaut vai ar pagājušo sezonu, kur tu šobrīd kotētu "Rīgas Zeļļus". Kā tavā skatījumā komanda izskatās?
Domāju, ka šajā brīdī esam kā stabila vērtība. Grūti konkrēti pateikt, bet esam tādā izaugsmes posmā. Mums ir visas iespējas augstu tikt. Daudzi vēl nezin, kas mēs esam un kā mēs realitātē izskatāmies. Šīs divas spēles ir parādījušas mūsu stilu, kādu varam rādīt. Ja šādi spēlējam, tad savu rangu noteikti varam pacelt uz play-off zonu Latvijas - Igaunijas līgā.

Jāatzīmē, ka "Rīgas Zeļļi" pēc uzvaras Valmierā bija pacilātā noskaņojumā un Vīksnes komandas biedri vēlējās iesaistītes intervijas norisē. Roberts Dembskis pieteicās klausītāja lomā, kamēr Francis Lācis un Zigmārs Raimo katrs atsevišķi gribēja nodot konkrētu un identisku vēstījumu: "Dāvids labākais!"

     [+] [-]

, 2023-10-04 14:37, pirms 8 mēnešiem
Washington Wizards arī dažas spēles ir aizvadījuši rozā formās.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-04 14:42, pirms 8 mēnešiem
Laikam grib varavīksni piesaistīt. Wizards rozā formās rēcīgi izskatījās, bet nu rozā zeļļi tas ir spēcīgi

  -2 [+] [-]

, 2023-10-04 15:11, pirms 8 mēnešiem
Vispār jau tās formas ir violetas, bet, ja sportisti grib, lai tās uzskata par rozā - kāpēc ne?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-04 15:25, pirms 8 mēnešiem
Pandora rakstīja: Vispār jau tās formas ir violetas, bet, ja sportisti grib, lai tās uzskata par rozā - kāpēc ne?
Vispār runa ir par mājas spēļu formām

 +10 [+] [-]

, 2023-10-04 15:31, pirms 8 mēnešiem
Zeļļi to, zeļļi šito! Reklamē pa visām malām,bulis būs iedevis pārdesmit eiro sportacentrim un par VEF vairs tā nemaz neraksta un kur nu vēl pārējiem. Bet tā abās spēlēs komanda izskatījās pēc amatieriem, abas noskatījos un gaidu kad nāks augšgals pretī, tur būs pēriens aiz pēriena un arī adekvāta vieta tabulā.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-04 15:34, pirms 8 mēnešiem
heh rakstīja: Laikam grib varavīksni piesaistīt. Wizards rozā formās rēcīgi izskatījās, bet nu rozā zeļļi tas ir spēcīgi
Nekad neesmu sapratis ,kurš ir dumjāks , tas kas sevi cenašas asociēt ar kādu krāsu ,beb tas ,kurš to pieņem kā saprotamu lietu. Ieraugot debesīs varaviksni tu ,noteikti ,vem ?

  -2 [+] [-]

, 2023-10-04 15:35, pirms 8 mēnešiem
MazaFaka5 rakstīja: Zeļļi to, zeļļi šito! Reklamē pa visām malām,bulis būs iedevis pārdesmit eiro sportacentrim un par VEF vairs tā nemaz neraksta un kur nu vēl pārējiem. Bet tā abās spēlēs komanda izskatījās pēc amatieriem, abas noskatījos un gaidu kad nāks augšgals pretī, tur būs pēriens aiz pēriena un arī adekvāta vieta tabulā.
ja vēl pareizrakstību uzlabotu

  -1 [+] [-]

, 2023-10-04 15:37, pirms 8 mēnešiem
MazaFaka5 rakstīja: Zeļļi to, zeļļi šito! Reklamē pa visām malām,bulis būs iedevis pārdesmit eiro sportacentrim un par VEF vairs tā nemaz neraksta un kur nu vēl pārējiem. Bet tā abās spēlēs komanda izskatījās pēc amatieriem, abas noskatījos un gaidu kad nāks augšgals pretī, tur būs pēriens aiz pēriena un arī adekvāta vieta tabulā.
un kas ir bulis? esi izlaidis vienu L burtu?

  +3 [+] [-]

, 2023-10-04 16:10, pirms 8 mēnešiem
j888 rakstīja: Nekad neesmu sapratis ,kurš ir dumjāks , tas kas sevi cenašas asociēt ar kādu krāsu ,beb tas ,kurš to pieņem kā saprotamu lietu. Ieraugot debesīs varaviksni tu ,noteikti ,vem ?
Par pirmo daļu neko neizteikšos, bet varavīksnes jēdzienu zināmā mērā ir viena kustība degradējusi...

  +2 [+] [-]

, 2023-10-04 16:23, pirms 8 mēnešiem
Dārgie sportacentrs komentētāj-kolēģi - te ir pavisam skaidrs, ka šis projekts ir vietējais mēģinājums atdarināt KK Mega Basket no Serbijas. Cik zinu tas ir vienai sporta aģentūrai piederošs klubs kas ir nodarbojas ar, galvenokārt, balkānu prospektu parakstīšanu un audzināšānu. Uzminiet nu - kādas krāsas formās spēlē šī komanda!?

     [+] [-]

, 2023-10-04 17:00, pirms 8 mēnešiem
NBAviedoklis rakstīja: Dārgie sportacentrs komentētāj-kolēģi - te ir pavisam skaidrs, ka šis projekts ir vietējais mēģinājums atdarināt KK Mega Basket no Serbijas. Cik zinu tas ir vienai sporta aģentūrai piederošs klubs kas ir nodarbojas ar, galvenokārt, balkānu prospektu parakstīšanu un audzināšānu. Uzminiet nu - kādas krāsas formās spēlē šī komanda!?
Saņēmu īsziņu no Buļa - viņš saka lai iekomentējot, ka tu esi sabojājis ballīti!

Ja vari, atsūti privāti savas detaļas, lai ieliktu tevi melnajā sarakstā uz spēlēm - gan Mārupē, gan Salaspilī.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-04 17:07, pirms 8 mēnešiem
Piedodiet par, varbūt, neadekvātu jautājumu, bet no kurienes šim projektam finansējums? Vēlos mazliet saprast cik ilgtspējīgs ir šis veidojums

  -1 [+] [-]

, 2023-10-04 17:13, pirms 8 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Piedodiet par, varbūt, neadekvātu jautājumu, bet no kurienes šim projektam finansējums? Vēlos mazliet saprast cik ilgtspējīgs ir šis veidojums
Betsafe, tas pats kas ar PPK fucī

  +1 [+] [-]

, 2023-10-04 17:27, pirms 8 mēnešiem
labi, ka vīksne atgriezās pēc tā negadījuma un salīdzinoši normāli kapā
u18 bija labs

     [+] [-]

, 2023-10-04 18:03, pirms 8 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Piedodiet par, varbūt, neadekvātu jautājumu, bet no kurienes šim projektam finansējums? Vēlos mazliet saprast cik ilgtspējīgs ir šis veidojums
https://sportacentrs.com/basketbols...

  -1 [+] [-]

, 2023-10-05 10:29, pirms 8 mēnešiem
Galma āksts Buļs nekad nav ar prātu izcēlies. Žēl to cilvēku kas piekrīt viņa avantūrām.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-05 11:31, pirms 8 mēnešiem
sveiks rakstīja: Galma āksts Buļs nekad nav ar prātu izcēlies. Žēl to cilvēku kas piekrīt viņa avantūrām.
es saprotu, ka tupa gribēji uzd*rst, bet paskaidro teksta jēgu.

     [+] [-]

, 2023-10-05 12:55, pirms 8 mēnešiem
sveiks rakstīja: Galma āksts Buļs nekad nav ar prātu izcēlies. Žēl to cilvēku kas piekrīt viņa avantūrām.
Šeit tu kļūdies, viņš ir neliels "razpizģajs", bet funktieris viņam vienmēr ir bijis, viņš tālu nav dumjš čalis. Ar pareizo attieksmi, viņš tik tiešām var ļoti daudz izdarīt.

     [+] [-]

, 2023-10-05 14:54, pirms 8 mēnešiem
pretīgas formas